Barack Obama amerikai elnök rendeletben újabb szankciókat hirdetett meg Irán ellen, hogy megakadályozza, hogy Teherán nukleáris fegyverhez jusson, és megerősítse az iszlám köztársaság elszigeteltségét, amiért az nem teljesíti nemzetközi kötelezettségeit - közölte hétfőn a Fehér Ház szóvivője.

A szankciók kiterjednek azokra a külföldi pénzintézetekre, amelyek tudatosan iráni rialban folytatnak vásárlási vagy eladási tranzakciókat, vagy Iránon kívül jelentős készletekkel rendelkeznek iráni fizetőeszközből. A közlemény rámutatott, hogy noha a rial értéke 2012 óta a felére esett vissza, magát az iráni pénzt most először veszik célba a büntetőintézkedések.

A szankciók - a korábban a hajózásra, a hajóépítésre és az energiaszektorra vonatkozó büntetőintézkedésekre építve - megcélozzák az iráni autóiparral kapcsolatos áruszállításokat és szolgáltatásokat is.

Az amerikai elnök pótlólagos szankciókat rendelt el azok ellen, akik anyagi támogatást nyújtanak a tiltólistákon szereplő iráni személyeknek. Ezen büntetőintézkedések alól kivételt képeznek azok a letéti intézmények, amelyek tevékenysége összefügg az Azerbajdzsánból Törökországon át Európába vezető földgázvezeték-projekt megvalósításával.

Forrás: MTI

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4626341

Jelenleg az oldalon

19
Online