Idén a korábbi éveknél várhatóan nagyobb figyelmet kap majd a Bilderberg-csoport nevű, befolyásos személyekből - politikusokból, pénzügyi szakemberekből, bankárokból - álló zárt körű társaság csütörtöktől vasárnapig az angliai Watfordban megrendezésre kerülő konferenciája.

A Bilderberg-csoport tevékenysége után érdeklődő újságírók és bloggerek nyomására idén - a társaság hat évtizedes története során először - nem hivatalos sajtóközpont áll majd az eseményre várt kíváncsi újságírók, tiltakozók és összeesküvéselmélet-gyártók tömegének rendelkezésére - mondta Charlie Skelton brit újságíró, aki 2009 óta próbál tudósítani az éves konferenciákról. Idén arra számít, hogy rengeteg érdeklődő fog összegyűlni Watfordban - írta az International Business Times amerikai üzleti hírportál.

A csoport összejöveteleiről soha nem közölnek részleteket, emiatt sokan azzal gyanúsítják a társaságot, hogy a zárt ajtók mögött intrikálás folyik, és a gyűléseken titokban döntenek a világ sorsáról.

A Bilderberg-csoport hétfőn tette közzé az idén Watfordba várt mintegy 140 résztvevő - köztük mindössze 14 nő - nevét. A találkozóra várják mások mellett José Manuel Barrosót, az Európai Bizottság elnökét és Viviane Redinget, az alapjogokért, valamint igazságügyi és állampolgársági kérdésekért felelős EU-biztost, jóllehet a tanácskozás nem szerepel a bizottság tagjainak programjában. A résztvevők között szerepel a holland miniszterelnök, több európai miniszter, számos bankelnök, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, az Amazon és a Google vezérigazgatója és néhány újságíró is.

Az 1954-ben megalakult társaság rövid közleménye szerint az éves konferencia célja az Európa és Észak-Amerika közötti párbeszéd előmozdítása. Minden évben a gazdaság, a tudomány és a média 120-150 képviselőjét hívják meg az informális eszmecserére a világ főbb kérdéseiről. A konferencia "privát" jellegének köszönhetően a résztvevőket nem köti hivatali minőségük vagy az egyes kérdésekben korábban megfogalmazott álláspontjuk - áll a közleményben.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

A világ urait bemutatják az Európai Parlamentnek

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 835 559 megtekintés

Videó: 27 307 369 megtekintés

Látogatók

Összesen5113135

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh