Egy bennfentes izraeli stratéga, aki a vezérkar tanácsadójaként dolgozik, figyelmeztető jellegű üzenetet tett közzé. Mélységesen elítélte az amerikai kormány azon döntését, hogy felfegyverzi a terroristákat Asszad ellen. Véleménye szerint az Egyesült Államok az elmúlt években sorra hozta a rosszabbnál rosszabb katonai stratégiai döntéseket. Elsőként említette Líbiát, ahol a rendszerdöntő műveletük hatalmas káoszba torkollott, és ami sokáig kezelhetetlen, veszélyes góc fog maradni.

Az Asszad ellen harcolók felfegyverzése olyan eredménnyel fog járni, amely akár Izrael végét is jelentheti - mondta a stratéga. A Szíria elleni agresszív nyugati fellépés miatt Oroszország leszállítja a korszerű légvédelmi fegyvereket Szíria számára, ami azt jelenti, hogy Izrael komoly veszélybe kerül. A sorozatos hibás amerikai döntések miatt Izrael politikai kapcsolatai még soha nem voltak annyira mélyponton Oroszországgal, mint most, sőt könnyen vezethet nyílt katonai szembenálláshoz a két ország között. Elképzelhető, hogy háborúba keveredik a két ország egymással. Egy esetleges repüléstilalmi övezet kialakítása, amelyben részt vesz Izrael is, a modern légvédelmi technika miatt nagy veszteségeket fog okozni a légierőknek, emiatt a háború azonnal eszkalálódni fog (Palesztina és Libanon irányába). Ebben az esetben valamennyi oroszokkal szimpatizáló ország háborúban fog állni, és teljes orosz segítséget fognak kapni.

A szakértő szerint az Egyesült Államok rendkívül rosszul kezeli az egész közel-keleti kérdést, és biztonságpolitikai szempontból megbuktak.

Forrás: hidfo.net

Kapcsolódó blog bejegyzés:

Háború Szíria ellen, mint elterelő hadművelet?

Kattintson ide...

Tafedim tea

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3382653

Jelenleg az oldalon

11
Online