A NATO egész afganisztáni fellépése rengeteg szenvedést okozott az országnak és nagyon sok emberéletbe került, haszna viszont nincs, mivel Afganisztán ma sem biztonságos - mondta a BBC-nek az afganisztáni elnök.

Hamid Karzai a brit közszolgálati televízió Newsnight című politikai magazinműsora által hétfő este ismertetett interjúban kijelentette azt is, hogy a NATO-erők hibáztak, amikor hadműveleteiket az afganisztáni falvakra összpontosították, és nem a tálib lázadók pakisztáni menedékhelyeire.

"A terror elleni háborút nem ott vívták, ahol kellett volna" - mondta.

Karzai közölte ugyanakkor, hogy a béke és a biztonság megteremtése az elsődleges célja, és ennek érdekében kész hatalommegosztásról is egyezséget kötni a tálibokkal, akikkel kormánya ennek érdekében már tárgyal.

"A tálibok visszatérése nem fogja akadályozni az előrelépést. Ennek az országnak békére van szüksége, és én kész vagyok kiállni bármilyen ügyért, amely békét hoz Afganisztánnak, beleértve az afgán nők helyzetének javítását" - fogalmazott a BBC-interjúban az afganisztáni államfő.

Hozzátette: nincs kétsége aziránt, hogy egyre több fiatal afgán nő vehet részt a közoktatásban és a felsőoktatásban. Szavai szerint ezt még a tálibok visszatérése sem akadályozza meg, sőt nem is lassíthatja a folyamatot.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4548919

Jelenleg az oldalon

1
Online