Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) belső anyagában felhívta a figyelmet arra, hogy az Anonymous csoport tovább támadhatja az amerikai kormányhivatalokat.

A tavaly decemberben kezdődött támadássorozat során "hátsó kapukat" hagytak az elkövetők a feltört rendszerekben. Ezeket a biztonsági réseket még októberben is használták az Anonymous tagjai - számolt be a Reuters, amelynek szerkesztői betekinthettek a dokumentumba. A sikeres akciók az Amerikai Egyesült Államok Hadseregét, az energiaügyi és az egészségügyi minisztériumot, valamint számos további hivatal rendszereit érintették. Az energiaügyi minisztérium egyik vezetőjének belső e-mailje alapján a támadók több mint 100 000 munkatárs, családtag és beszállító személyes adatait, köztük banki információit szerezték meg. A szaktárca alkalmazottai rendkívül aggódnak amiatt, hogy a banki adatok lopási kísérletekhez vezethetnek.

Az akciók alighanem összefüggésbe hozhatók a 28 éves brit Lauri Love esetével, akit októberben tartóztatott le a brit Nemzeti Kiberbűnözés Elleni Egység (NCCU). Love elismerte, hogy betört az amerikai minisztériumok számítógépeibe és "hatalmas mennyiségű adatot" lopott el. Emellett más hackerekkel együtt betört az energiaügyi minisztérium, az egészségügyi minisztérium, az amerikai hadsereg, az amerikai rakétavédelmi ügynökség, az amerikai környezetvédelmi hivatal és a NASA rendszereibe. Az okozott kár több millió dollár. A különböző intézményeinek rendszereibe az Adobe ColdFusion hibáját kihasználva tudtak betörni az Anonymous tagjai. A ColdFusion webes alkalmazásokhoz készült szoftverplatform, amelyhez az Adobe idén már számos biztonsági frissítést adott ki. Súlyosbítja a helyzetet, hogy nemrég kiszivárgott a ColdFusion forráskódja.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 547 megtekintés

Videó: 48 920 310 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025817

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh