A társaság mindenfajta jövőbe mutató technológiában részt akar venni az autógyártástól kezdve a megújuló energiákon át a robotokig. Most a legutóbbi portfóliót erősítették egy cégfelvásárlással.

A Google felvásárolta a Boston Dynamics céget, amely a világ egyik legismertebb robotfejlesztőjének számít. A The New York Times tudósítása alapján a Google már le is zárta a tranzakciót. A Boston Dynamics elsősorban arról ismert, hogy kiváló egyensúlyérzékkel rendelkező robotokat hozott létre, amelyek akár olyan gyorsan tudnak futni, mint a világ leggyorsabb sprinterei. A gyártó számos modellt készített, amelyek neve BigDog, Cheetah, Wild Cat.

A Boston Dynamics céget 1992-ben alapította Marc Raibert, a Massachusettsi Műszaki Intézet (MIT) korábbi professzora. A vállalat az amerikai védelmi minisztérium, illetve a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) fejlesztési ügynökség partnere. Jelenleg egy 10,8 millió dolláros szerződés keretében egy Atlas nevű humanoid robotot kell kifejleszteniük, amely részt vesz a DARPA robotikai versenyén. A cél olyan robotok megalkotása, amelyek a természeti vagy más katasztrófák (például atomerőmű-baleset) után is működőképesek és bevethetők a mentési munkákban.

A Google a meglévő szerződéseket köteles teljesíteni, ugyanakkor az biztos, hogy nem akar haditechnikai vállalkozássá átalakulni. A konszern az elmúlt fél évben összesen hét amerikai, illetve japán robottechnikára specializálódott vállalkozást vásárolt fel és saját robotokat akar építeni. Ez utóbbi programnak a felügyeletét látja el Andy Rubin, az Android-részleg korábbi vezetője. A projekt segítségével Google inkább előbb, mint utóbb olyan termékeket fejlesztene ki, amelyek eladhatók.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 442 512 megtekintés

Videó: 47 595 221 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6814700

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh