A Barclays, a Citigroup és a Royal Bank of Scotland (RBS) is csoportosan függeszti fel a devizakereskedőknek járó bónuszok kifizetését. A bankoknál belső vizsgálatok folynak a devizakereskedők ellen és a vizsgálatok végéig nem lesznek jutalmak - írta meg a brit Financial Times gazdasági napilap.

Több pénzintézetnél is összejátszás és árfolyam-manipuláció miatt kezdődtek külső és belső vizsgálatok a devizakereskedő üzletágaknál. A Financial Times információ szerint eddig 11 kereskedelmi banknál és a Bank of England központi banknál 25 devizakereskedőt rúgtak ki vagy függesztettek fel.

A lapnak nyilatkozó jogi szakértők szerint az eddig nyilvános 25 esetnél biztosan több vizsgálat van. Egy nagyobb bank több tucat devizakereskedőt is foglalkoztathat, akik a spot és a határidős piacokon is üzleteket kötnek.

Banki források szerint a bónuszkifizetések felfüggesztése csoportszintű, nem csak egyes embereket érint. Mivel nem tudni, hogy ki járt el szabálytalanul, ezért a bankok óvatosak, nehogy olyan valaki kapjon külön jutalmat, aki később gyanúba keveredik.

A bónuszok felfüggesztése Londonban, New Yorkban és más városokban is érinti a banki alkalmazottakat. A legjobban fizetett devizakereskedők 2 millió dollártól is eleshetnek így. A bankok szerint devizakereskedőik a vizsgálatok nélkül is rossz helyzetben vannak, a 2013-as év után kevés lesz a jutalom, s mivel sokan kiléptek, a megmaradt alkalmazottaknak megnőtt a munkaterhük.

A Barclays és a Citigroup nem reagált a Financial Times értesüléseire, és az RBS-nél is csak részleges választ adtak. Az RBS egyik szóvivője szerint a bónuszokat akkor függesztik fel, amikor egy vizsgálat folyamatban van, és még nem ismert minden tény. A szóvivő szerint ez bevett eljárás, és a jutalmak kifizetésének elhalasztása nem jelez előre semmit a vizsgálatok kimeneteléről.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 083 140 megtekintés

Videó: 48 313 498 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922618

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh