Peking felszólította a nemzeti bankokat, hogy cseréljék le az IBM szervereket hazai gyártású szervergépekre, hogy az Egyesült Államok globális elektronikai felderítése számára ne legyen könnyű préda az ország bankrendszere. A Pénzügyminisztérium a bankok által használt IBM szerverekre mostantól biztonsági kockázatként tekint, melyek a kínai pénzügyi rendszer egészét fenyegetik.

A döntést megelőzően a kormány elrendelte, hogy az állami nagyvállalatok szakítsanak meg minden kapcsolatot az amerikai tanácsadó cégekkel, beleértve a McKinsey és Boston Consulting Group cégeket. A két vállalatot azzal gyanúsítják, hogy üzleti titkokat adtak ki Washingtonnak.

Napokkal ezelőtt az amerikai Igazságügyi Minisztérium kémkedéssel vádolt meg több kínai kormánytisztviselőt, akik a vádak szerint elektronikai felderítést működtettek az USA területén. Peking azonnali válaszreakciót helyezett kilátásba arra az esetre, ha az amerikaiak tovább gördítik az ügyet.

Állítólag a kínai katonai hírszerzés feltörte az Alcoa, a US Steel, a Westinghouse és más vállalatok szervereit. Amerika diplomáciai problémává emelte az ügyet, pedig nyilvánvaló, hogy az USA valamennyi országban elektronikai felderítést folytat. Kína szóvá tette a kettős mércét, majd válaszreakciója ennek megfelelően az lett, hogy szintén nyílt diplomáciai problémává emelték a témát. Az Egyesült Államok ennek eredményeként elveszítheti szövetségeseit, a partnerországokban már most politikai feszültségeket okoz az amerikai "mindent látó szem".

Forrás: hidfo.net Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 551 megtekintés

Videó: 48 297 457 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920406

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh