A harapófogóba került katonáknak rendszeresen szór le segélyt az iraki légierő. A múlt hónapban azonban benézték a célpontot: a fegyverek, a víz és az élelmiszer mind az ellenségnél, az ISIS harcosainál landolt - közölte Bagdadban a biztonsági erők egyik illetékese. Folytatódik az iraki hadsereg szerencsétlenkedése.

Az Al Hadath tévécsatorna szerint a kormány megkezdte a zavarba ejtő eset kivizsgálását, amely állítólag szeptember 19-én történt Anbar tartományban. Ahol az ISIS harcosai ellen védekeznek a hadsereg katonái. "A pilóták vagy gyakorlatlanok voltak, vagy nem tudták, hol vannak a csapatok, vagy technikai hiba történt" - mondta az Al Arabiyának Ghassan Attiyah, a londoni székhelyű Iraki Fejlődésért és Demokráciáért Alapítvány elnöke. "Ahhoz, hogy pontosan célba tudják juttatni a muníciót, fejlett berendezések kellenek, és segítség a földről, hogy hibátlanul be tudják lőni a célpontokat." De azt is hozzátette, hogy háborúban nem ritkák a hibák, mert gyakran elmosódott a frontvonal, és a helyzetet ebben az esetben az sem könnyíti meg, hogy korlátozott a kommunikáció az iraki szárazföldi csapatok és a légierő között.

Egy erbili elemző, Ali Abdulamir ugyanakkor a pilóta tapasztalatlanságát okolja. Azt mondta az Al Hadath-nak, hogy a pilóták többségét azután hívták vissza, hogy már régen leszereltek.

Irak új kormányfője, Haidar al-Abadi a minap küldött nyugdíjba két tábornokot a fegyveres erők megreformálásának jegyében. A miniszterelnök szerint más tábornokokat is el kell küldeni, és vizsgálatot kell indítani ellenük a hadsereg gyenge teljesítménye miatt. Amiatt, hogy az ISIS oly könnyedén tudott nagy területeket elfoglalni Irakból. "Az amerikai jelentések szerint az iraki erők negyede harcképes, de ez csak a dolgok szépítése, az úgynevezett iraki hadsereg mentegetése. De pontatlan: nincs olyan, hogy iraki erők. Az iraki hadsereg összeomlott, csak önkéntes milíciáink vannak" - mondta az iraki kormányfő. Ő pedig már csak tudja.

Forrás: keletport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 066 293 megtekintés

Videó: 48 290 200 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919807

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh