Az idei bajnoki nyitányon azonnal ellépett a Tesi-Szeged-Komló trió a mezőnytől, mintegy megerősítve az előzetes esélylatolgatásokat – nem borult a papírforma.

Budapesten kezdődött az idei NB I-es csapatbajnokság. A DÖKE Komló egészséges izgalommal várta a rajtot, mivel mindenki kíváncsi volt, hogy az újonnan igazolt Trecskó Jánossal mire lesz képes a csapat. Most Major hiányzott a csapatból, de végre újra az utazó keret tagja volt Takács Zoltán, aki tavaly egyszer sem játszott az NB I-ben. A baranyai csapat a Fülöp, Szendrey, Trecskó, Takács, Balla összeállításban állt az asztalokhoz, bizakodásra okot adó névsor ez.

A játéknapon a komlói gombozók többnyire magabiztosan, néha kis szerencsével, szorgalmasan gyűjtögették a pontokat. Fontos volt, hogy most csak egy alkalommal hullott el pont a mezőny hátsó felébe tartózó csapat ellen (4-4, Mundiál). Egyetlen vereségét attól a Szegedtől szenvedte el a Komló, aki már tavaly is sok borsot tört Fülöpék orra alá, másrészt tovább erősítette amúgy sem gyenge keretét ifj. Farkas leigazolásával. Volt még egy döntetlen a Józsefváros ellen, ami azt jelentette, hogy a 9 mérkőzésből 6 győzelmet szerezve értek el 20 pontot Szendrey-ék. Legértékesebb győzelmet a forduló záró körében a bajnoki címvédő Testvériség 5-3-as siker jelentette, amely eredménnyel tömörré tette a DÖKE Komló a dobogót – senki nem tudott ellépni az első körben.  

   

            Az NB I. élcsoportjának végeredménye:

 

1.    Testvériség                   22 pont

2.    Szeged                          22 pont

3.    DÖKE Komló                20 pont

4.    Kecskemét                    17 pont

5.    Józsefváros                  14 pont

 

A megszerzett pontok száma jelzi azt, hogy miben más ez a 3. hely, mint a korábbiak. Az előző szezon egyik fordulójában sem sikerült 20 pontot szerezni, most igen – ez feltétlenül jó jel. Mint az is, hogy végre jöttek az alsó pályákról is a pontok, Trecskó, Takács és Balla jól és eredményesen is játszott, így járulva hozzá a csapat összeredményéhez. Tavaly nagyon kevés volt az alsó pályások támogatása, Szendrey és Fülöp futószalagon szállított győzelmei nem voltak elegek a sikerhez. Az első kör azt bizonyította, hogy megerősített csapatunk nem csak a kincstári optimizmusban bízhat, hanem saját erejében is – kifejezetten jól sikerült a nyitó etap, izgalmas bajnokság elé nézünk.

 

Páros OB: Fülöp – Trischler ezüstérme válogatott kerettagságot ért!  A 2015-ös Páros OB győztese most alul maradt a döntőben, viszont a 2. hellyel bejutottak a válogatott keretbe, az őszi EB-re.

21 páros nevezett a 2017-es Páros OB-ra, a budapesti versenyen 3 komlói páros is indult. A 2015-ben egyszer már bajnok Fülöp-Trischler duó mellett, a frissen igazolt Trecskó Szendrey-vel, Takács Ballával alkotott egy egységet.  

Adta magát a helyzet, hogy a rendezők 3 db 7-es csoportot alkotva határozzák meg a verseny lebonyolítását, de ez a helyzet kimaradt, most a svájci rendszert választották – volt aki nem örült ennek, mi komlóiak is ezek közé tartozunk. Túllépve ezen, a versenyen most a Szendrey-Trecskó és a Takács-Balla kettős nem tudott maradandót alkotni, mindketten a középmezőnyben végeztek. Ahogy az már a svájci rendszerben lenni szokott, nagyon szorosan alakult a táblázat. Amikor az utolsó, 9. kör véget ért, azt láttuk, hogy Szatmári-Lukács V. 14, Magyar-Mártonfi 13 pontot szerzett, mögöttük pedig öt 11 pontos pár következett, közöttük a Fülöp-Trischler párossal. Mivel hátra volt még a legjobb 4-nek egy elődöntő és döntő, ezért a Buchholz-pont számolgatás döntötte el, kik játszhatnak a 4 között. A legtöbb pontot ebben az összevetésben Fülöpék érték el, így esélyük nyílt érmes helyen végezni. Éltek ezzel a lehetőséggel, a Magyar-Mártonfi párost magabiztosan, 3-0-ra legyőzve jutottak a döntőbe. A Szatmári Tamás-Lukács Viktor páros ugyan erős ellenfélnek bizonyult, de volt lehetőség a győzelemre, de most nem állt Fortuna Robiék mellé, a ziccerük kimaradt, egy védelmi hibát követően Tamásék betaláltak, így megszerezték a bajnoki címet.     

Fülöp Elemér és Trischler Róbert a Komlón kedvelt és sikeresnek is bizonyuló szakágban szereztek tekintélyt parancsoló ezüstérmet. Sokat ér ez a helyezés, mivel a verseny első két helyezettje egyben kivívta magának a jogot arra, hogy a Magyar válogatottban szerepeljen a páros szakágban, az őszi, hazai rendezésű EB-n. Örülünk, hogy már most biztossá vált, hogy lesz komlói játékos a válogatott keretben, a klubtársak gratulálnak a már többszörös válogatott Fülöp Elemérnek és az újonc Trischler Róbertnek. 

Forrás: Gyozsán Zoltán szakosztályvezető

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 736 663 megtekintés

Videó: 48 943 888 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030363

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh