Átadták vasárnap a 440 millió forintos kormányzati támogatással felújított és korszerűsített kozármislenyi futballstadiont.

A kétezer ember befogadására alkalmas, mintegy 600 ülőhellyel rendelkező, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) besorolása szerint E kategóriás létesítmény átadója előtti sajtótájékoztatón Bíró Károly polgármester úgy fogalmazott: a település sportolói "erejükön felüli" teljesítményükkel vívták ki, hogy a város megkapta a stadion megújításához szükséges kormányzati támogatást. Azt mondta, "viszonylag rövid idő alatt készült el ez a nagyon emberi léptékű, kisvárosias, túlzásoktól mentes" létesítmény. Hozzátette: a jövőben a város kézilabdacsarnokának fejlesztését és uszoda építését is tervezik.

Sárfalvi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy az utóbbi időben több mint 300 sportlétesítmény épült fel vagy újult meg országszerte, és ennek köszönhetően egyre több felnőtt és gyermek sportolhat európai körülmények között.    

Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a 2013-ban indult sportlétesítmény-fejlesztő programról azt mondta: a magyar gazdaság képessé vált arra, hogy a korábban "borzasztó rossz" állapotban lévő létesítményeket rendbe tegye.     Gellei Imre, az MLSZ szakmai bizottságának elnöke kifejtette, a szövetség figyel a Kozármislenyhez hasonló kisvárosokra. Tóth Ernő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője pedig arról beszélt, hogy munkájuk eredményeképpen "gombamód nőnek ki ilyen létesítmények a földből".

Feleki Attila, a Kozármisleny Futball Club elnöke közölte, hogy a baranyai város az egy főre jutó sportolók számát tekintve az ország élmezőnyéhez tartozik, és a tendenciát nem lehet fenntartani megfelelő infrastruktúra nélkül.     A beruházás keretében egy 105x68 méteres centerpályát, 600 székkel ellátott, teljesen fedett lelátót és nettó 500 négyzetméter alapterületű, többszintes kiszolgáló-épületet alakítottak ki. A felújított stadion első mérkőzésén - 16.30 órától - a házigazda Kozármisleny a Dorogot fogadta NB II-es bajnokin.

Forrás, fotók: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 612 megtekintés

Videó: 48 318 140 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923304

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh