Megérkezett Aleppóba a Szíriába vezényelt orosz katonai rendész zászlóalj - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

Az alakulat a szíriai Hmejmim orosz katonai támaszpontról érkezett Aleppóba, hogy teljesítse a szíriai orosz békéltető központ keretében rá háruló feladatokat - áll az Interfax orosz hírügynökség által ismertetett közleményben.   

A katonai rendészek a tűzszünet ellenőrzésére létrehozott orosz koordinációs központ területi egységein belül a központ katonáinak, valamint a mobil tábori kórházaknak és az Aleppóba érkező segélykonvojoknak a biztonságára felügyelnek, és segítséget nyújtanak az aleppói hatóságoknak a közrend fenntartásában.   

A közlemény szerint a katonai rendészi zászlóaljban kizárólag szerződéses katonák szolgálnak.   

Szergej Sojgu védelmi miniszter előzőleg pénteken jelentette Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy "a(z aleppói) felszabadított területeken a rend fenntartása céljából csütörtök este megkezdték a katonai rendőri zászlóalj felvonultatását".   

A szíriai hadsereg csütörtön bejelentette, hogy teljes egészében visszafoglalta a kormányellenes lázadóktól a várost. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, szíriai aktivistahálózattal rendelkező emigráns szervezet megerősítette, hogy az utolsó felkelőket és polgári személyeket szállító konvoj is elhagyta a korábban a lázadók ellenőrzése alatt tartott kelet-aleppói területet. Ez volt az Oroszország és Irán által támogatott kormányerők legjelentősebb győzelme a felkelőkkel szemben a szíriai polgárháború 2011. évi kezdete óta.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 745 532 megtekintés

Videó: 48 949 810 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031595

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh