A Brother vállalat leginkább varrógépeiről ismert, a 2010-es Techno Frontier expón viszont egy rázogatással feltölthető elemet mutatott be. Újratölthető elem töltő nélkül? Elég jó ötletnek hangzik.

Minden egyes Vibration Energy Cell (VEC) egy AA, illetve AAA méretű elem alakú eszköz, amelyben egy kis kondenzátor és egy rezgéssel töltődő generátor van, és amelyet alacsony energiaigényű készülékeknél, például távirányítóknál lehet használni. A kimenő teljesítménye attól függ, hogy milyen erősen rázzuk meg az elemet: 0,3 wattól akár 2 wattig terjedhet az elemek csúcsteljesítménye.

A prototípusok nemcsak kétféle méretben, de kétféle „kiszerelésben” mutatkoztak be a tavalyi expón: létezik az elemnek egy úgynevezett 2in1 változata, amelyben a kondenzátor és a generátor egy házban van, és egy 2as1 változata is, melyben külön házak adnak helyet a két egységnek.

A VEC-nek számos előnye van. Az első és legfontosabb– a hagyományos elemekkel szemben –, hogy csökkenteni lehet vele a veszélyes hulladék mennyiségét. Az újratölthető elemeknél pedig azért jobb, mert nem kell hozzá – a karunkon kívül – semmilyen töltőt használni. Reméljük, egyszer kereskedelmi forgalomba is hozzák majd.

Forrás: tisztajovo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 48 733 703 megtekintés

Videó: 28 056 503 megtekintés

Látogatók

Összesen5164950

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh