Esélyeshez méltón kezdtek a baranyai gombozók az élvonal korai nyitányán.  

Az utóbbi évek megszokott versenyhelyszín sorrendjével ellentétben Lakitelken került megrendezésre az NB I. 1.  fordulója. 2019-ben volt utoljára teljes NB I-es szezon, reméljük idén már újra 4 kört játszanak a csapatok.

A 2020. elejére összeállt Szendrey, Pákai, Fülöp, Trecskó, Major ötösfogat az egyéni ranglista pontszámok alapján a legerősebb csapat, de természetesen az asztalok mellett nem a korábbi eredmények, hanem a játékosok döntik el a sorrendet.

A kezdés jól sikerült, a szoros győzelmet (5-3) a Mundiál ellen két 7-1 követte (Tesi II, Marosvásárhely), a folytatásban a Vác elleni 5-3-mal 4 mérkőzés után is hibátlanul álltak Fülöpék az élen. A masszív Kecskemét elleni 4-4 volt az első pontvesztés, a Józsefvárost most magabiztosan győzték le a komlóiak (6-2), majd a jó formában lévő Szeged vette el a veretlenséget. Gyors javítás a Tesi I. elleni 6-2-vel, majd a Vasi GE csapatával elért döntetlennel zárta a játéknapot a DÖKE Komló.

Az NB I. élcsoportjának állása az 1. forduló után:

1. DÖKE Komló - 20 pont
2. Testvériség I - 18 pont
3. Szeged - 16 pont
4. Vác - 15 pont
5. Kecskemét - 14 pont

Kiválóan kezdett csapatunk az első körben, értékes ez az 1. hely, mert nagyon szoros a mezőny, kis különbség van a csapatok között. A fentebb említett egyéni pontok alapján csak két csapat van 400 pont alatt, a Komló 508,5 pontos átlaga a legjobb, csupán 15 ponttal van kevesebbje a Testvériségnek.

Ezen számok azt jellemzik, hogy igen kiegyensúlyozott, erős mezőnyben sikerült 6-2-1-es mutatót elérni, amelyre lehet alapozni a folytatásban. A jó eredményből mindenki kivette a részét, Fülöp Elemér veretlenül zárt, Trecskó Jani most kicsit szerénykedett a pontgyűjtéssel, a kevés edzés nyomott hagyott játékán.

A következő forduló áprilisban, a fővárosban lesz.

 

Tőserdő Kupa: 1. Fülöp, 2. Pákai, 4. Takács Lajos (2022.01.29)

A teljes NB I-es keret Takács Lajossal kiegészülve vett részt a 35 fős Tőserdő Kupa egyéni versenyen.

A rendezőség 9 fordulós svájci rendszerben bonyolította le a versenyt. A komlói versenyzők igencsak kitettek magukért, bizonyítva, hogy nem volt véletlen az előző napi jó szereplés. Fülöp átmentette fantasztikus formáját, itt is megőrizte veretlenségét, és már az utolsó előtti körben megnyerte a Kupát. Pákai György lépett fel a 2. helyre, épp Szendrey Tibort legyőzve, aki így lecsúszott a 8. helyre. Komoly meglepetést keltett – persze nem a komlóiak számára – Takács Lajos szereplése, aki szintén veretlenül fejezte be a játéknapot, és az igen előkelő 4. helyen zárt, egyben megnyerve a kategóriáját.

Mi a komlói edzéseken hétről hétre láttuk a fejlődést, ahogy a több, mint 10 éves kihagyás után felépül a játéka. Trecskónak itt már jobban ment, 12. lett, Major csak 2 ponttal szerzett nála kevesebbet, de így már a mezőny második felében végzett – ilyen a svájci rendszer sajátossága, még a 9. körben is sok helyezést lehet lépni fel is, le is.
   
Összegezve egy komlói szempontból kiemelkedően sikeres szezonnyitón vagyunk túl, bízunk a hasonló folytatásban, és egyúttal abban is, hogy most végre végig játszhatjuk ezt a szezont teljes egészében.

Forrás: Gyozsán Zoltán

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 072 202 megtekintés

Videó: 48 300 548 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920748

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh