Terjedelmes összeállítást közölt a BBC arról, hogy az olcsó kőolaj az Egyesült Királyság olajiparát is kezdi hazavágni, a cégek embereket küldenek el, és befektetéseket állítanak le. Egy iparági szakember szerint a szektor hatalmas válságban van.

Hatalmas válságban van az olcsó kőolaj miatt az Egyesült Királyság olajszektora – írja a BBC. Robin Allan, a független kitermelők szövetségének, a Brindexnek az elnöke elmondta, hogy mindenki elkezdett hátrébb húzódni, ilyen árak mellett egyáltalán nem lehet pénzt keresni. Már korábban is történt ilyen, és az iparág alkalmazkodik mindehhez, ám ez azzal jár, hogy embereket bocsátanak el, projekteket vágnak meg és ott csökkentenek költséget, ahol tudnak. Ez mindenkinek fáj – tette hozzá az iparági résztvevő. Allan elmondása szerint a helyzet közel áll az összeomláshoz.

Az olcsó olajár miatt az amerikai ConocoPhillips például bejelentette, hogy 1650 nagy-britanniai munkása közül 230-at elbocsát.

Az Egyesült Királyságban ugyanakkor az olajkitermelést kiszolgáló területeken is jelentős leépítésekre, veszteségek leírására kerülhet sor az olcsó olajár miatt. Például a Schlumberger nevű cég visszavágta geológiai kutatóhajó-flottáját most decemberben, emellett 800 millió fontos veszteséget szenvedett el és meg nem határozott számú munkaerőt bocsátott el. Más cégeknél, például az egyik legnagyobb kitermelőnél, az Apache-nál január elejétől 10 százalékos bérlefaragást jelentettek be.

Forrás: hvg.hu / bbc.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 515 156 megtekintés

Videó: 39 463 641 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5954603

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh