Különleges módját választotta a román pénzügyminisztérium az adócsalások visszaszorításának. Március elseje óta a vásárló fizetés nélkül távozhat, ha nem kap nyugtát. A bolttulajdonosok háborognak, de a vevők sem tartják ezt helyénvalónak. Szakértők szerint az adócsalás mértéke már a nemzetbiztonságot veszélyezteti Romániában.

Március elseje óta Romániában minden vásárlónak joga van fizetés nélkül távozni, ha a termékért nem kap nyugtát – olvasható a bukaresti pénzügyminisztérium rendeletében.

A boltosok nem örülnek az újításnak, és jellemzően a vásárlók sem szívesen élnének a lehetőséggel, de az adócsalás visszaszorításával egyetértenek – hangzott el a Krónikában.

Az elemzők szerint a kormány főként a kiskereskedelmet szeretné kifehéríteni. Dragos Cabat elemző szerint Romániában is minél előbb be kellene vezetni az online pénztárgépeket – minél előbb megtörténik ez, annál több adócsalót tudnak kiszűrni.

A román költségvetési tanács szerint az országban olyan mértékű az adócsalás, ami már a nemzetbiztonságot veszélyezteti. Vannak olyan ágazatok, ahol a 80 százalékot is eléri az adózatlan forgalom aránya.

Románia 2016 végéig tér át teljesen az online kasszák használatára, amitől a kormány 10 százalékkal több adóbevételt remél. Addig is a kabinet a mostani szigorítástól vár eredményeket.

Forrás: hirado.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 709 532 megtekintés

Videó: 48 922 780 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026403

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh