A legutóbb végzett közvélemény-kutatások alátámasztották a népszavazás eredményeit.

Kenneth Rapoza az amerikai Forbes magazinban megjelent írása szerint semmi kétség, hogy a krímiek Oroszországhoz akarnak tartozni. Meglehet, az európaiak és amerikaiak saját maguktól akarják megvédeni a krímieket, amikor megkérdőjelezik döntésük jogosságát.

Az utóbbi időszakban végzett nyugati, a Gallup és a Gf által végzett közvéleménykutatások megegyeznek abban, hogy a Krím lakosai nemzetiségtől függetlenül egyetértenek abban, hogy inkább Oroszországhoz, semmint Ukrajnához akarnak tartozni.

A Nyugatnak tehát el kellene ismerni a Krím jogát az önrendelkezésre.

2014 júniusában a Gallup kutatásában a megkérdezettek 83 %-a azt mondta, a márciusi, a Krím elszakadásáról szóló népszavazás a realitásokat tükrözi. Az orosz nemzetiségűek 94 %-a, az ukránok 68%-a szerint a népszavazás legitim volt. A megkérdezettek háromnegyede biztos volt abban, hogy az Oroszországhoz való csatlakozás után növekszik életszínvonala.

2015 februárban a német Gf végzett közvéleménykutatást a Krímben. Eszerint a megkérdezettek 82 %-a egyetért a Krím Oroszországhoz csatolásával,11 % „inkább egyetért”, és csak 2 % nyilatkozott úgy, hogy nem ért egyet az annexióval (egy éve a krímiek 83 %-a vett részt a népszavazáson és 97 % támogatta az Oroszországhoz való csatlakozást).

Forrás: oroszvilag.hu / forbes.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 425 860 megtekintés

Videó: 47 568 262 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6808033

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh