Kampányt indított Marc Zuckerberg, a Facebook alapítója annak érdekében, hogy 2020-ig a földkerekség minden lakójához eljusson az internet, amely a kezdeményezők szerint a felemelkedés egyik záloga.

Zuckerbergék szerint az internet eljuttatása a Föld teljes lakosságához létfontosságú ahhoz, hogy megvalósuljon az ENSZ 15 éve szóló fejlesztési programja, amelyet pénteken fogadott el a világszervezet csaknem 200 tagországának kormány-, illetve államfője.

A megjelölt 17 úgynevezett fenntartható fejlesztés cél közül a legfontosabb és legambiciózusabb vállalás arra irányul, hogy 15 éven belül szűnjön meg mindenütt a világon a mélyszegénység és az éhség.

ENSZ-adatok szerint a világ népességének fele nélkülözi a tartós internet-hozzáférést, márpedig Zuckerberg szerint az internetes kapcsolat révén minden tizedik embernek sikerül kilábalnia a szegénységből.

Egy lájkolás vagy egy posztolás nem állít meg egy tankot vagy puskagolyót, de ha az emberek kapcsolatot tudnak tartani egymással, esélyünk van globális közösség létrehozására és a kölcsönös megértésre, ami hatalmas erő – mondta Mark Zuckerberg szombaton az ENSZ-székházban egy üzletemberekkel közös ebéden.

A kampányindító nyilatkozatot a Facebook-vezéren kívül aláírta Bill Gates, a Microsoft társalapítója és annak felesége, valamint Bono, a U2 zenésze, Charlize Theron dél-afrikai színésznő, Shakira kolumbiai énekesnő, Richard Branson brit vállalkozó, Jimmy Wales, a Wikipédia társalapítója, Arianna Huffington, a Huffington Post főszerkesztője, George Takei színész-aktivista.

A neves közéleti személyiségek anyagilag is támogatják a “kapcsolat”-kampányt, de összegekről egyelőre nem esett szó.

Zuckerberg azt is bejelentette: összefog a Facebook és az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága, hogy a menekülttáborokba is eljusson az internet, ami segítheti a menekülteket a segélyekhez való hozzáférésben és a hozzátartozóikkal való kapcsolattartásban.

Forrás: globoport.hu / MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 513 864 megtekintés

Videó: 39 462 559 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5954536

Jelenleg az oldalon

12
Online

Interreg CE1013 REFREsh