Európának 15 milliárd eurós költséggel évi egymillió menekültet kellene befogadnia ahhoz, hogy a jövője biztosítva legyen – írja Soros György milliárdos. A terheket igazságosan kéne elosztani, kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és komoly lökést adhatna az európai gazdaságnak. Hat pontos tervet készített és Orbánnak is beszólt.

Európának sokkal többet kellene tennie a menekültekért, menedékkérőkért és bevándorlókért Soros György cikke szerint – írja a ZeroHedge. A magyar származású milliárdos befektető cikkében azt írja, az Európai Uniónak el kéne ismernie, a bevándorlás-politikájának hiányosságai vezettek ahhoz, hogy a menekültprobléma idei eszkalációja kezelhető problémából politikai válsággá fajult.

A tagállamok önző módon saját érdekeit a közössé érdekei elé helyezték, sokszor egymás ellenében cselekedtek. Ez pánikot váltott ki a menedékkérők, a nagyközönség és a az illetékes hatóságok soraiban is, de a menekültek váltak leginkább az áldozatává.

Hat pont ellen hat pontot

Az EU-nak Soros szerint megfelelő, a tényleges kapacitásokat figyelembe vevő, egységes tervre van szüksége a menekültek befogadásához. A tervnek Európa határain kívülre is ki kell terjednie, hogy a menekülteket saját országuk közelében tartsa.

Soros György szerint Orbán Viktor nemrég publikált hat pontos terve alárendeli az emberi jogokat a határok biztonságának. Az EU-t létrehozó közös értékek megtagadásán keresztül az EU megosztásával és szétverésével fenyeget. Valamint megsérti a törvényeket, amelyek az irányítására szolgálnak.

Az Amerikában élő mágnás is hat pontban foglalta össze, milyen tervet tart szükségesnek.

1. Évi egymilliót tizenötmilliárdért: "Az előrelátható jövő érdekében” az EU-nak évi egymillió menekültet kéne befogadnia. A költségek igazságos elosztása nagyon fontos. Minden egyes menekült ellátása, egészségügyi ellátása és oktatása tartózkodásának első két évében 15 ezer euróba (mintegy 4,7 millió forintba) kerülne. Az értékpapír-piaci guru szerint ezt hosszú futamidejű kötvények kibocsátásából is lehetne fedezni, és ezek a kiadások alapos lökést adnának az európai gazdaságnak.

2. Törökország, Jordánia és Libanon segítését, ahol a legtöbb menekült él, az EU-nak kéne vezetnie, megfelelő életkörülményeket teremtve a menekülteknek. Egy menekült ellátása Soros szerint évi 5000 eurót (közel 1,6 millió forintot) igényelne.

3. Azonnal közös bevándorlási és esetleg határőrizeti hatóságot kéne felállítani az EU-ban Soros szerint.

4. Biztonságos útvonalakat kell kialakítani a menekültek számára az Európába való eljutáshoz, kezdve azzal, hogy Olaszországból és Görögországból továbbjuttatjuk őket – mondja Soros. (Aki maga is bujkált a második világháború alatt, majd kivándorolt Magyarországról Amerikába. De migráns származású a német lakosság legalább negyede-harmada is – a szerk.)

5. Az EU által kidolgozandó menekültügyi szabályokat az egész világon érvényessé (globálissá) kell tenni.

6. Az évi egymillió fő befogadásához Soros szerint mobilizálni kéne az állami szektoron kívül a magánszektort, a társadalmi (civil) szervezeteket, egyházakat is, mint „szponzorokat”.

Forrás: privatbankar.hu Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 397 537 megtekintés

Videó: 45 466 060 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6385951

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh