Az Egyesült Államok katonai szállítógépei hétfőre virradó éjjel jelentős mennyiségű lőszert juttattak el az Észak-Szíriában az Iszlám Állam ellen harcoló felkelőkhöz - jelentette katonai és kormányzati forrásokra hivatkozva a CNN.

A C-17-es típusú gépek összesen 50 tonnányi utánpótlást dobtak le az éj leple alatt a Szíria északi részén fekvő Haszaka tartományban, az Egyesült Államok által korábban már átvilágított Szíriai Arab Koalíció nevű mérsékelt felkelőszövetség harcosai számára.

Az amerikai hírcsatorna kormányzati forrására hivatkozva azt közölte, hogy a felkelők sikeresen összegyűjtötték az amerikai gépek által ledobott összes utánpótlást, amely kis kaliberű fegyverekbe való lőszerből és más harci eszközökből, köztük kézigránátokból állt. A szállítógépeket vadászrepülők kísérték a bevetés során.

A lőszerszállítást a Reutersnek egy katonai forrás is megerősítette. Mind a CNN, mind a Reuters úgy vélte, hogy az akció a szíriai mérsékelt ellenzék támogatását célzó, a Pentagon által a múlt héten átalakított új amerikai stratégia első lépése volt.

Egyes sajtójelentések szerint az utóbbi időben az orosz légierő több csapást mért olyan, az Iszlám Állam mellett a Moszkva által támogatott Bassár el-Aszad szíriai elnök rezsimje ellen is küzdő fegyveres csoportokra, amelyeket a CIA képzett ki és fegyverzett fel.

Forrás: vs.hu / MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 561 794 megtekintés

Videó: 48 744 102 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6993744

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh