Irán a következő napok során szárazföldi offenzívát indít Szíriában. Több ezer iráni katona érkezik Szíria területére, hol az orosz légierővel együttműködve vesznek részt az Iszlám Állam elleni háborúban.

A Reuters hírügynökség szerint napokon belül megindulhat az offenzíva Aleppo teljes területének visszavételéért egy koalíciós hadmozdulat keretein belül, melynek részként az iráni és a szíriai hadsereg szárazföldi erőinek az orosz légierő fog támogatást adni. A Reutersnek nyilatkozó forrás szerint a szíriai hadsereg kiterjedt mozgósítása mellett a Hezbollah elit alakulatai és több ezer iráni katona is érkezett a térségbe az elmúlt napok során. A lap egy szíriai kormányközeli forrásra hivatkozva azt írja, hogy mára senki nem próbálja titokban tartani az iráni csapatok jelenlétét, ahogyan azt sem, hogy a szíriai kormányerők nagyszámú veszteségei miatt az iráni hadsereg alkotja majd az offenzíva fő ütőerejét.

Az elmúlt hét folyamán nem-hivatalos forrásból hírek kezdtek terjedni arra vonatkozóan, hogy Hosszein Hamedani, az iráni Forradalmi Gárda tábornoka életét vesztette Szíriában. Pénteken az iráni hadsereg hivatalosan is megerősítette, hogy Hamedani – aki a szíriai kormányerők tanácsadójaként tevékenykedett – Aleppoban életét vesztette. Hamedani mártírhalált halt, és az iráni hadsereg magas harci morállal, elsöprő erővel fog fellépni a terroristák ellen Aleppo visszavételekor.

Az elmúlt 24 óra során az orosz légierő 88 újabb légicsapást hajtott végre a terroristák parancsnoki központjai, fegyverraktárai és bombagyárai ellen. Igor Konasenkov vezérezredes szerint az Iszlám Állam jelenléte olyan mértékben meggyengült a térségben, hogy a terroristák lőszer híján megkezdték a háborús övezet elhagyását.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide... Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 500 megtekintés

Videó: 47 969 661 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887672

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh