Irak védelmi minisztériuma nyilvánosságra hozott egy videofelvételt, amin a kínai gyártású CH-4B drón indítása látható a bagdadi al-Kut légibázison.

Haled al-Obeidi, Irak védelmi minisztere az interjú során elmondja, hogy a CH-4B “Szivárvány” drón első harci bevetésére indul az ISIL ellen az Anbar provinciában. A The Diplomat magazin az eset kapcsán hangsúlyozta; egyelőre nem hoztak nyilvánosságra arra vonatkozó adatokat, hogy Kína milyen típusú és mennyi drónnal látta el Irakot, illetve, hogy csak a videofelvételen látható típust kapták-e, vagy más gyártmányokat is a kormányerők rendelkezésére bocsátottak.

A Popular Science szerint a CH-4 támogatja a legmodernebb irányítási rendszereket, egy kétszemélyes, mobil irányítóközpontból vezérelhető, ami műholdas és közvetlen irányítást is lehetővé tesz. A drón lehetővé teszi a vezérlő személyzet életének kockáztatása nélküli csapásmérést mintegy ötezer méterről, ezért nagy mértékben hozzájárul az erőviszonyok átrendezéséhez. A CH-4 Irakban való megjelenése rámutat, hogy az Egyesült Államok mindinkább háttérbe szorul a közel-keleti országoknak történő dróneladások terén.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 089 550 megtekintés

Videó: 48 319 100 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923398

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh