Hollande francia elnök az Iszlám Államot vádolja a párizsi merényletsorozattal. Közben az ISIS videóban fenyegetőzik, a párizsiak meg hosszú sorokban várnak arra, hogy vért adjanak.

A reggeli rendkívüli biztonsági tanácskozáson az államfő közölte, hogy összesen 127 a halálos áldozatok száma. Szerinte a merényletsorozat hadüzenettel ér fel, a támadásokat jól összehangolták, a tervezést és a szervezést külföldről irányították, franciaországi segítőkkel.

Az elnök háromnapos gyászt rendelt el a “gyáva” támadás után, és azt mondta: lehet, hogy Franciaország most megsebesült, de talpra fog állni, és mindent meg fog tenni, hogy legyőzze a terrorveszélyt.

Közben az Iszlám Állam videót tett közzé propagandacsatornáján, az Al Hayat Médiaközponton keresztül, amelyben azzal fenyegetőzik, hogy Franciaország nem fog addig békében élni, amíg a bombázások folytatódnak. Azt nem tudni, hogy pontosan mikor került ki a felvétel, részletek nincsenek rajta az éjjel történtekről. A franciául beszélő szakállas fegyveres arra szólítja fel a franciaországi muszlimokat, hogy otthon támadjanak, ha nem áll módjukban kijutni Szíriába. Azzal fenyegetőzik, hogy amíg az Iszlám Állam ellen nem szűnnek meg a légicsapások, a franciák még a piacra sem mernek majd elindulni.

A párizsi kórházaknál hosszú sorokban várakoznak a véradók, hogy segítsenek a sebesülteknek. A véres merénylet után a francia kormány minden sport és kulturális eseményt eltörölt. A Párizs melletti Disneyland is bezárta kapuit. Országszerte rendkívüli állapot van érvényben, ami azt jelenti, hogy a legmagasabb biztonsági intézkedéseket vezették be. A határokat lezárták, a kiemelt objektumoknál pedig fokozott a rendőri jelenlét, az utcákra vezényeltek 1500 katonát is.

Forrás: globoport.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 911 586 megtekintés

Videó: 49 078 407 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7056444

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh