A DEBKAfile nevű híroldal szerint - melynek gyakran helytálló bennfentes információi vannak - a különleges alakulatok már behatoltak Szíriába. Mindezt izraeli katonai forrásokra hivatkozva közölték.

A források arról számoltak be, hogy 7-8 fős különleges alakulatok hatoltak be az országba, és a csoportok sorban követik őket. Valamennyi csoportban van egy-egy dezertált tiszt, vagy katona. Ezeknek a csoportoknak az a feladata, hogy a támadó repülőknek megjelöljék a célpontokat, valamint újabbakat derítsenek fel. Egyéb feladataik közé tartoznak, hogy a stratégiailag fontos helyeket felderítsék. Amennyiben tudják, biztosítsák azokat, vagy kijelöljék a különleges egységek leszállási zónáit.

A csoportoknak azonban ezeken a katonai feladatokon kívül van még egy fontos feladata, hogy kapcsolatot teremtsen az Assad rendszer ellenzőivel, és biztosítsa számukra a gyors kiképzését, valamint a fegyverszállítmányokat.

A csoportok összetétele szerint főleg NATO tagországokat soroltak fel, mint például Nagy-Britannia, Törökország, Olaszország. Kétféle támadást vázoltak fel Szíria ellen. Az egyik, hogy a török hadseregre alapozott hagyományos összfegyvernemi háborút indítanak, a másik, hogy az északi részben a kurdok lakta terület lázadók irányítása alá vonását elősegítik, majd a tenger felől és Törökország felől komoly hadi ellátmányt szállítanak nekik. A déli országrészt Izrael felől ellátva lázítják fel, így két tűz közé szorítva Damaszkuszt.

Ez a lépés azonban egy különleges eredményt is hozhat, ez pedig az ENSZ feloszlása. Oroszország és Kína, mint a Biztonsági Tanács tagjai megvétóztak minden katonai beavatkozást. Ez azonban nyílt támadás. Ebben az esetben, ha Kína és Oroszország kilép az ENSZ-ből (mivel ottlétük teljesen felesleges), az gyakorlatilag megsemmisült. Ettől a perctől kezdve beáll a háborús állapot Kelet és Nyugat között. Ezek után az orosz nyersanyagcsapok elzárásával a háborús állapotot nagyon gyorsan kell megteremteni. A Nyugat elkényelmesedett lakossága ugyanis az orosz gáz, kőolaj és egyéb nyersanyagok kiesésével járó kényelmetlenségeket nem lesz képes hosszú távon elviselni. Az egész Európára kiterjesztett hadi állapotot elő kell idézni, hogy a nélkülözésnek magyarázata legyen.

Szíria (és Irán) mérföldkő lesz. A Nyugat felméri meddig mehet el Moszkvával szemben. Ha komoly orosz katonai fellépés és segítség lesz Szíria mellett, akkor a terveknek egy időre lőttek. Amennyiben Moszkva tehetetlenül szemléli csak az eseményeket, akkor jelzés lesz a Nyugat számára, hogy lehet továbbmenni. Mindenesetre állítólag Szíria már kapott komolyabb fegyverzetet az oroszoktól, hajók elleni rakétákat, valamint S-300 rakétarendszereket. Ezeket azonban hivatalos források nem erősítették meg.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó blog bejegyzésünket itt olvashatják: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 248 942 megtekintés

Videó: 38 488 223 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5892421

Jelenleg az oldalon

15
Online

Interreg CE1013 REFREsh