Korrupcióról, csalásokra épülő pénzügyi rendszerről beszélt a Wall Street seriffjeként is emlegetett Preet Bharara, New York egyik kerületi államügyésze egy vasárnapi televíziós interjúban.

Igazuk van azoknak, akik szerint Amerikát áthatja a korrupció, és az amerikaiak csalások rendszerében élnek - mondta Preet Bharara az ABC televízió A hét című délelőtti politikai vitaműsorában fejtete ki véleményét.

Az államügyész azért kapta a Wall Street seriffje ragadványnevet, mert egymás után leplezett le és fogott perbe pénzügyi csalókat a Wall Streeten, és ő foglalkozik a New York állam fővárosát, Albanyt átszövő korrupciós ügyekkel is.

"Az embereknek igazuk van, amikor aggódnak. Nézzük csak meg, hogy a mi hivatalunk és több más hivatal is mennyi csalást és korrupciós ügyet leplezett le" - mondta, hozzátéve: mind New York városában, mind az államban a közhivatalok és közintézmények tele vannak korrupciós ügyekkel.

Az ABC kommentátora felhívta a figyelmet arra, hogy Bharara posztján korábban James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) jelenlegi igazgatója volt, azt megelőzően pedig Rudy Giuliani későbbi New York-i polgármester, republikánus politikus. Preet Bharara a műsorvezető kérdésére válaszolva visszautasította, hogy politikai pályára igyekezne.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 374 166 megtekintés

Videó: 38 599 762 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5899001

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh