Az Iszlám Állam katonai vezetése nemrég nevezte ki a szervezet új hadügyminiszterét, miután elődje bombatámadásban életét vesztette. Csakhogy az új miniszter meglehetősen közeli kapcsolatot ápolt egykor az Egyesült Államok egyes külföldi bevetéseken szolgáló csapataival.

A 41 éves Gulmurod Khalimov újdonsült hadügyminiszter ugyanis tádzsik létére amerikai kiképzést kapott miközben a tádzsikisztáni speciális elhárítóknál dolgozott mesterlövészként. Források szerint háttere annyira transzparens, hogy még az Iszlám Állam katonái is csak "tádzsik" néven említik őt annak ellenére, hogy mostanra már igencsak előkelő rangot visel.

Az Egyesült Államok számára olyannyira kínos volt a hír, hogy gyorsan ki is tűztek a fejére egy három millió dolláros vérdíjat.

Lebukásának fő oka az volt, hogy az ISIS által közzétett egyik legfrissebb propagandavideóban Khalimov nyíltan beszél arról, hogy Oroszország, az Egyesült Államok és Tádzsikisztán ellen is merényletekre készül. Iraki titkosszolgálati források szerint a tádzsik mesterlövész valamikor 2015 környékén tűnhetett el, miután viszonylag rövid idő alatt sikerült őt bizonytalan csatornákon keresztül radikalizálni.

Forrás: 888.hu / independent.co.uk Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 081 003 megtekintés

Videó: 48 311 394 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922102

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh