A madridi fiatalok megelégelték a politikusok tehetetlenségét, és elfoglalták a spanyol főváros legfontosabb terét, a Puerta del Sol-t. Az arab forradalmak mintájára kifejezik véleményüket a rendszerről.

Van okuk elégedetlenkedni, Spanyolországban a munkanélküliségi ráta a 25 év alattiak között 43,5 százalék volt februárban - a legmagasabb munkanélküliségi arány a 27 tagú Európai Unióban. Azt tapasztalják diplomájuk nem ér semmit, évek óta nem találnak munkát és még mindig szüleik tartják el őket, ráadásul újabb megszorítások várhatóak. A tüntetéshullám sajátossága, hogy nem áll mögötte egyetlen politikai oldal sem, egyik érdekeit sem szolgálja, és egyformán mondják meg a magukét minden politikusnak, oldalaktól függetlenül.

Egy Facebook-on csütörtökön megjelent hír szerint: „Már Olaszországban is hasonló a helyzet: Róma, Milano, Firenze stb. Madridban ma estére illegálissá nyilvánították a megmozdulásokat... A tüntetőknek elegük van az aktuális politikai patthelyzetekből, pártokból...”

A megmozdulások lassan egy hete tartanak, de a világ, és a magyar hírcsatornák csak a mai napon voltak hajlandók a tüntetésekről hírt adni.

Forrás: theatlantic.com

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4311727

Jelenleg az oldalon

4
Online