James Clapper, az amerikai hírszerzés csúcsvezetője közleményben biztosította a hírszerzői közösség lojalitásáról Donald Trump megválasztott elnököt.    

Az amerikai sajtóban szokatlannak nevezett közleményben a hírszerzés csúcsvezetője "olajágat" nyújtott Donald Trumpnak, s miután ismételten kifejezte fenntartásait arról a kiszivárogtatásról, mely szerint Oroszországnak terhelő dokumentumai  lennének Trumpról, biztosította a megválasztott elnököt: a hírszerzői közösség készen áll arra, hogy segítse őt.    

A közleményben Clapper tudatta, hogy szerdán este személyesen is beszélt Donald Trumppal, és "mély sajnálatát" fejezte ki a sajtóban megjelenő kiszivárogtatások miatt. "Mindketten egyetértettünk abban, hogy ezek rendkívül romboló hatásúak és kárt okoznak nemzetbiztonságunknak" - olvasható a közleményben.        

A Buzzfeed baloldali hírportál által kedden este nyilvánosságra hozott 35 oldalt kitevő dokumentumról van szó, amelyben arról esik szó, hogy Oroszországnak állítólag terhelő és zsarolásra alkalmas dokumentumai lennének Donald Trumpról. A korrupcióról és perverz szexuális viselkedésről szóló dokumentumok közlését a komoly amerikai lapok, így a The New York Times is, visszautasították, éppen azok megbízhatatlanságára és ellenőrizhetetlenségére hivatkozva,  egyedül az elnökválasztási kampányban mindvégig nyíltan Trump ellen kampányoló CNN hírtelevízió vállalkozott erre.    

Szerdán reggel Trump Twitter-üzenetében cáfolta a Buzzfeed dokumentumait, s a többi között azt mondta, úgy érzi magát, mintha a náci Németországban lenne. "A hírszerző szerveknek soha nem lett volna szabad megengedniük, hogy ezeket a hamis híreket 'kiszivárogtassák' a nyilvánosságnak. Még egy utolsó lövés rám. A náci Németországban élünk?" - írta szerdai Twitter-üzenetében Donald Trump, akinek sajtószóvivője a szerdai sajtótájékoztatón nem is engedte meg a CNN tudósítójának, hogy kérdéseket tegyen fel. Az újságíró egyébként végig kiabált, s pár percre zűrzavarba fullasztotta a sajtótájékoztatót.   

Clapper a közleményben kitért arra is, hogy szerinte a kiszivárogtatás nem a hírszerzői közösségtől származott, s arra a tényre, hogy a dokumentumokat egy "biztonsági kérdésekkel foglalkozó magánvállalkozás" állította össze, fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy "ez a dokumentum nem az amerikai hírszerzői közösség produktuma, s nem a hírszerzési igazgatóságtól került ki".    

Csütörtökön délelőtt Donald Trump újabb Twitter-üzenetben foglalkozott az üggyel,  ismét élesen bírálta  a CNN-t, leszögezve:  az egész "hamis és kitalált jelentés".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 092 387 megtekintés

Videó: 48 320 553 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923609

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh