Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke Iránt is felhelyezte azon országok listájára, melyek állampolgárai számára átmenetileg tiltott a bevándorlás. Irán gazdasági választ helyezett kilátásba, és azzal fenyegetőzik, hogy felhagy a dollár használatával.

Valiollah Seif, az iráni Központi Bank vezetője közölte; az amerikai bevándorlási tilalomra válaszként felhagynak a dollár használatával, ehelyett más közös fizetőeszközt fognak használni a külkereskedelemben. Az iráni média beszámolói szerint ez a gyakorlat 2017 márciusában kezdődne.

Trump pénteken írta alá azt a rendeletet, melynek célja, hogy megvédje az amerikaiakat a terrortámadásoktól, és ennek részeként korlátozta a vízum megadását bizonyos országok esetében. Az intézkedés miatt az iráni állampolgárok 90 napig nem kaphatnak vízumot az Egyesült Államokba.

Seif közlése szerint azonban az amerikai dollár használata az iráni külkereskedelemben nem jelentős mértékű, és a dollár használatával felhagyás kifejezetten jó hatást gyakorol majd az Egyesült Arab Emírségekkel, Oroszországgal, Kínával és az Európai Unióval folytatott kereskedelemre.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 51 188 775 megtekintés

Videó: 30 134 157 megtekintés

Látogatók

Összesen5323788

Jelenleg az oldalon

24
Online

Interreg CE1013 REFREsh