Sokkal hajlamosabbak agresszióra a hattyúk a fajtársaikkal, mint más madarakkal szemben - állapította meg egy brit kutatás.

Az Exeteri Egyetem és a Wildfowl and Wetlands Trust (WWT) természetvédelmi szervezet Gloucestershire, valamint Dumfries és Galloway megyékben végzett kutatásokat.  

Három hattyúfaj - a bütykös, az énekes és a kis hattyú - viselkedett leggyakrabban agresszíven más hattyúkkal szemben - írja a BBC.com  

A WWT szerint ez ökológiai szempontból logikus, hiszen a táplálékforrásért harcolnak. A tudósok azt akarták jobban megérteni, milyen hatással van a hattyúk viselkedése más vízimadarakra a tél folyamán.  

Kevin Wood, a WWT munkatársa szerint beigazolódott az a feltételezésük, mely szerint a hattyúk gyakrabban támadnak más hattyúkra, mint a kisebb madarakra, például kacsákra vagy libákra. Arra jutottak, hogy szinte az összes vízimadárfaj saját fajával szemben mutatja a legtöbb agressziót.  

A kutatás során az érintett területeket kamerákkal figyelték meg, ez volt az első ilyen vizsgálat, mely teljes mértékben távolról gyűjtött adatokon alapult.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 406 657 megtekintés

Videó: 45 473 783 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6386824

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh