Oroszország kész segítséget nyújtani Líbiának a nehézségek megoldásában és a megbékélést célzó nemzeti párbeszéd tető alá hozásában - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor csütörtökön Moszkvában fogadta Fájez esz-Szarrádzsot, a líbiai egységkormány vezetőjét.

Lavrov rámutatott, hogy Moszkva kapcsolatban áll az összes líbiai erővel, amelyeknek az ENSZ Biztonsági Tanácsának határozata értelmében meg kell állapodniuk egymással. Hangsúlyozta, hogy a jelenlegi válságot Líbia kizárólag maga tudja megoldani kirekesztéstől mentes nemzeti párbeszéd révén, és azok a megoldási kísérletek, amelyeket kívülről próbáltak ráerőltetni az észak-afrikai országra, kudarcot vallottak.   

Az orosz diplomácia vezetője szerint "a líbiai nép egysége és területi épsége" egyaránt megbomlott. Mint mondta, Oroszország "egységes, virágzó, megbízható állami intézményekre és cselekvőképes hadseregre támaszkodó" Líbiát szeretne látni, amely a líbiaiak mellett a regionális stabilitás érdekeit is szolgálná, és megteremtené annak feltételeit, hogy Tripoli helyreállítsa teljes értékű kapcsolatait az összes partnerével, köztük Moszkvával is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 49 689 981 megtekintés

Videó: 28 786 737 megtekintés

Látogatók

Összesen5225180

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh