Nyikolaj Makarov, az orosz fegyveres erők vezérkarának főnöke kijelentette, hogy Oroszország minden rendelkezésre álló erőt bevetne területi egységének megőrzése érdekében, és ha a helyzet úgy kívánja, Oroszország stratégiai nukleáris fegyvereinek bevetésére is készen áll. Makarov azt is mondta, Oroszországnak nem állt szándékában katonai beavatkozást végrehajtani a NATO ellen, de a katonai vezetés a kialakult helyzettel azonos mértékű reakciókat fog adni, hogy elhárítsa a lehetséges veszélyeket.

A tábornok elmondása szerint Oroszország több olyan "instabil" országgal is határos, ahol atomfegyvert nem vetnének be még egy esetleges konfliktus esetén sem. Makarov elmondása szerint a nukleáris fegyverek képezik a stratégiai stabilitás alapját, de éppen emiatt fel kell készülni a belső konfliktusokra. "Elég felkészült, erős és mozgékony haderőre van szükségünk, ami minden lehetséges konfliktushelyzetet kezelni tud, ami Oroszországban felmerülhet. Készen kell állnunk rá."

Korábban kijelentette, Oroszország azonnali választ ad az Egyesült Államoknak, ha az Aegis-rendszerrel felszerelt hajók jelennek meg a Fekete-tengeren, vagy az északi területek tengerein - de Makarov legutóbbi nyilatkozata szerint már rég túlhaladtak a kritikus ponton, Oroszországnak határozott intézkedéseket kell tennie az európai rakétavédelmi rendszer telepítése ellen. Makarov felhívta a figyelmet arra, hogy a rakétavédelmi rendszer Európában már negyedik és végső szakaszába lépett, és 2018-ra az európai országok modernizálni fogják a rendszert, ami a hatótáv kiterjesztése miatt már közvetlen fenyegetést jelent Oroszországra.

Forrás: jovonk.info

Kapcsolódó bejegyzésünk itt olvasható:

Az orosz medve új életre kelt Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 245 243 megtekintés

Videó: 38 485 196 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5892186

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh