A Siemens erőművi berendezés üzletágát érintő leépítés csak ízelítő abból, amit az ipar digitalizációval járó gyökeres szerkezeti átalakulása általában az egész termelőiparban maga után fog vonni - jelentette ki Joe Kaeser, a konszern vezérigazgatója a német dpa hírügynökségnek adott interjúban.

"Azok az intézkedések, amelyeket mi a fosszilis energiahordozókra épülő energiatermelés strukturális átalakulása miatt vállalatunknál meghozni voltunk kénytelenek, öt-tíz év múlva már eltörpülnek majd az ipari digitalizáció gyökeres átalakulást hozó hatásai mellett" - fogalmazott a Siemens vezére. Hangsúlyozta, hogy a Siemens a legtöbb német iparvállalattal ellentétben proaktívan megy a küszöbönálló változások elébe.

Erőművi berendezéseket és turbinákat gyártó üzletágánál a Siemens nemrégiben néhány üzem bezárását és globális szinten 6900 munkahely megszüntetését jelentette be, és ennek mintegy felét Németországban.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) a Siemens vezérének előrejelzésével kapcsolatban felidézi, hogy a német szövetségi munkaügyi hivatal, a Bundesagentur für Arbeit az emberi munka egynegyedét tartja kiválthatónak ipari automatizálással. Az informatikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a Bitkom felmérése pedig arra a megállapításra jutott, hogy az ágazat vállalatai a munkahelyek egytizedét látják veszélyben forogni a digitalizáció miatt.

Forrás: MTI / faz.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 952 megtekintés

Videó: 47 974 327 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888043

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh