Az Európai Unió egy különleges kötvény kibocsátására készül. Azért különleges, mert tulajdonképpen példa nélküli. A múltban két alkalommal vett fel az EU kölcsönt úgy, hogy a visszafizetésért ígéretük szerint az összes tagállam felelős.

Amennyiben az eurokötvények az EU szerves részévé válnak a következmények az egész globális pénzügyi rendszerre komoly hatással lesznek. Egy EU kötvénypiac az euro-zóna valamennyi bajbajutott gazdaságát kihúzhatja a gödörből.

Az alábbi linken olvasható a teljes cikk, amelyből megtudhatjuk, hogyan rendszabályozza meg az unió renitens tagjait, hogyan kényszeríti be a végső rabigába őket.

Kattintson ide...

"Amennyiben a következő eurokötvény aukció sorozat is az elvárásoknak megfelelően alakul, vagy netán további aukciókat iktatnak be, a bajbajutott országok eljuthatnak arra a pontra, hogy feladják költségvetésük szuverenitását egy német támogatású állandó eurokötvény-piac létrehozása fejében. Ahogy John Mauldin írja, nem csupán arról van szó, hogy onnantól kezdve Németország irányítja Görögország költségvetését és szedi be az adót a görögöktől. Szerinte, ha Európa ezt az utat választja, ma Görögország szuverenitása esik áldozatul, de holnap már Portugálián lesz a sor, és ki tudja, ki jön utána."

Bár a cikkben bennünket nem említenek, a benne foglaltak ránk is vonatkoznak, mert ha beindul ez a piac és senkit nem érdekelnek a rizikós befektetések, ki lesz kíváncsi a magyar államkötvényekre?

Ajánlom még ezt az írást is a jövőnkről: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 816 861 megtekintés

Videó: 39 770 306 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5968743

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh