Az amerikai elnök kedden Washingtonban bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az iráni atomprogramról 2015-ben aláírt többhatalmi szerződésből. Donald Trump szörnyűnek és egyoldalúnak nevezte a megállapodást, amely szerinte nem hozott békét és nem is fog.

Donald Trump amerikai elnök kedden Washingtonban aláírta azt a memorandumot, amellyel visszaállította az amerikai szankciókat Irán ellen.

Mint fogalmazott, Irán támogatja a terrorizmust – a Hezbollah libanoni, és a Hamász palesztin mozgalmat, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatot -, destabilizálni próbálja a Közel-Keletet. Rámutatott, hogy az egyezmény aláírása óta jelentősen nőttek az iráni katonai kiadások, miközben az iszlám köztársaság gazdasága rosszul teljesít.

Azt mondta, a nukleáris program korlátozásáról született iráni ígéret valójában nagy hazugság volt.

Az amerikai elnök a Fehér Házban tartott nyilatkozata után rendeletet írt alá Irán elleni szankciók visszaállításáról.

 

Trump békét ajánlott az iráni népnek

Békét és támogatást ajánlott az iráni népnek az amerikai elnök az iráni atomprogramról szóló szerződésből való kilépését és Teherán elleni szankciók visszaállítását bejelentő nyilatkozatában kedden.

Donald Trump szerint az iráni nép jobb kormányt érdemel a jelenleginél. Az iráni politikai rendszert elnyomóként jellemezte, amely négy évtizede uralkodik az irániakon.   

Hangsúlyozta, hogy nyitott egy új megállapodás megkötésére, ha Irán készen áll majd erre. Amennyiben így lesz, az elhozhatja a békét - tette hozzá.   

Az amerikai elnök szörnyűnek és egyoldalúnak nevezte a 2015-ös többhatalmi szerződést, amely szerinte nem hozott békét és nem is fog. Azt mondta, a nukleáris program korlátozásáról született iráni ígéret valójában nagy hazugság volt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 805 523 megtekintés

Videó: 47 968 435 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887552

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh