Április 28-án tartja a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete "Vidékünk Kincsei" címmel a helyi értékek bemutatkozó rendezvényét, melynek célja annak megmutatása, hogy Siklós és Sellye térségében a termelők, előadók mennyi kézzelfogható, vagy éppen kulturális, szellemi értéket állítanak elő, őrizve a hagyományokat.

A Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoportja egész napos színes programsorral várja a látogatókat, értékes időtöltést, szórakozást kínálva a család minden tagjának. A kézműves- és termelői kirakodóvásári hangulat mellett mind a színpadon, mind a szabadtéren előadásokkal szórakoztatják az érdeklődőket. Lesznek népdal-előadások, hagyományőrző bemutatók a magyar régmúlt különböző korszakaiból. Eszköz- és viselet kiállítás, ismeretterjesztő előadások, kézműves foglalkozások is várják a közönséget április 28-án (szombaton) 10 és 17 óra között a Harkány-Terehegyi Faluház (Harkány, Széchenyi tér 19.) udvarán.

A színpadon egymást váltják a helyi kulturális és művészeti csoportok. Fellép a Kanizsai Dorottya fúvószenekari Egyesület, a Tenkes Vegyeskari Egyesület, a Vókányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület néptánc-csoportja, a Beremendi Duola Zenebarátok Egyesülete énekkara, a Pelikán Néptáncegyüttes Egyesület, az Aranyősz Nyugdíjas Klub Egyesület énekkara, a Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület néptánc-csoportja. Műsort adnak a Vajszlói Nyugdíjasok Klubja néptáncosai és énekkara, a Kud Martince Kulturális Egyesület néptáncosai és énekkara, a Drávafoki Feketegyöngy Kulturális Egyesület néptáncosai és énekkara, a Villányi Német Nemzetiségi Kulturális Egyesület néptánc-csoportja, a Sellyei Tér-Erő Egyesület hagyományőrző énekkara, valamint a Biseri Drave Alapítvány tambura zenekara

A LEADER-es projekt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program "Helyi adottságokra épülő, akár turisztikai jelentőségű fesztiválok, rendezvények rendezésének támogatása" célterülete keretében valósul meg és kiváló lehetőséget kínál az idelátogatóknak a különböző termékek és előadások megtekintésére, kapcsolatok felvételére, ápolására.

A rendezvényen ingyenes póni lovaglási, íjászati, kézműves foglalkozásokkal várják a gyermekeket, valamint huszár és katonai hagyományőrző bemutatókra kerül sor. A tíz órai kezdést követően Kovács Ferenc festőművész átadja a DBHTE által meghirdetett rajzverseny díjazottjainak járó elismerést, amely során a fiatal alkotók a környezetük értékeit vitték különböző technikával rajzlapra.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 228 megtekintés

Videó: 47 966 913 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887452

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh