Folyamatosan szállítják az eszközöket az Országos iskolakert-fejlesztési program pályázatán nyertes intézményeknek, emellett javában zajlik a kertészeti és pedagógiai mentorálás is.

Idén újabb 50 óvoda- és 50 iskolakert kialakítását, mentorkertek fejlesztését, valamint az intézmények mentor szerepre történő felkészítését támogatja az Agrárminisztérium - mondta az MTI-nek hétfőn Nagy István miniszter. 

A program a járványügyi korlátozások mellett sem állt le, de a mentorok kiemelten figyelnek arra, hogy a szabadban, a kertben tartózkodjanak látogatásaik során. A 30 órás pedagógus-továbbképzéseken az iskola-, illetve óvodakert-vezetők a helyzetre való tekintettel két szakaszban vesznek részt. Az elméleti tananyagot nyáron online tanrend segítségével, távoktatás keretében sajátíthatják el. A gyakorlati, helyszíni oktatást várhatóan ősszel tartják meg.  

Az Iskolakertekért Alapítvány emellett elindította az "Iskolakert-online" elnevezésű sorozatot, hogy ezzel is segítse az Iskolakerti Alapozó Alprogram első két ütemében részt vett mintegy 67 intézmény, valamint a már működő új iskolakertek vezetőinek munkáját - folytatta Nagy István.  

Az iskolák és az óvodák várhatóan kora ősszel alakíthatják ki az új kerteket, előkészítve a terepet egy tél alá vetéshez, majd a tavaszi folytatáshoz. Ezzel is segítve a gyerekeket a játszva tanulásban, természeti környezetük felelős gondozásában.    

Idén már a harmadik üteme indult el az Országos iskolakert-fejlesztési program alapozó alprogramjának. Az Agrárminisztérium, valamint a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával és az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásában meghirdetett pályázatra ebben az évben már óvodák is jelentkezhettek - mondta végezetül a miniszter.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 811 438 megtekintés

Videó: 47 976 295 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888174

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh