Sclerosis multiplex: segélyvonalat indítottak és virtuális SM Világnapot szerveznek a ma még gyógyíthatatlan betegekért.

Az SM az immunrendszer betegsége, amely az idegrendszert támadja meg. A betegség rendszerint fiatalkorban jelenik meg, vannak akik évtizedeken át viszonylag kevés panasszal élnek, másokat mozgáskorlátozottság, gyors leépülés fenyeget, az SM terápiákkal ezt igyekeznek elkerülni, késleltetni.

- Sok SM beteg járvány nélkül is karanténban, elszigetelten, mozgáskorlátozottsága miatt a lakáshoz kötve éli az életét, az elmúlt hónapok viszont a jó állapotban lévő betegeinkre is kihatással voltak - mondja Szántai Anita, a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány elnöke.

A betegszervezet ezért egy SM segélyvonalat indított, ahol a (0630) 303-64-66 számon rehabilitációs szakemberek, neurológus szakorvosok, pszichológusok állnak minden munkanap 10 és 17 óra között az SM betegek és családtagok rendelkezésére.

Idén a május 30-i SM Világnap hagyományos országos betegtalálkozója is elmarad, helyette virtuális SM napot tartanak a hétvégén. "SM Világnap - Üzenjünk a világnak!" - szól felhívásuk, amely keretében az SM betegeket támogató, biztató, megerősítő fényképes üzeneteket várnak a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A fotókból nyíló virtuális galéria május 30-tól lesz elérhető a msmba.hu oldalon.

További információk: msmba.hu/sm-vilagnap-uzenjunk-a-vilagnak

Kiadó: Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 813 657 megtekintés

Videó: 47 978 285 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888327

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh