Csütörtökön 20 óráig van lehetőségük online időpontot foglalni az óvodai és általános iskolai dolgozóknak az iskolakezdés előtti, január eleji gyorstesztelésekre - közölte a Miniszterelnökség kedden az MTI-vel.

Azt írták: a gyorstesztelések célja az, hogy továbbra is biztosítsák az óvodák és iskolák zavartalan működését. Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végzik majd január 2-án szombaton és 3-án vasárnap 7-19 óra között.   

Időpontot foglalni a pedszures.kh.gov.hu weboldalon lehet.   

A Miniszterelnökség közleménye szerint a csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. A vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat végzi majd, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak.   

Továbbra is fontos az iskolák működésének fenntartása, ezért a téli szünetben takarítják az iskolákat, és ahol szükséges, ott katonák fertőtlenítenek. Hozzátették: az általános iskolák január 4-én nyitnak.   

Az elmúlt hetekben célzott csoportos teszteléseket végeztek az óvodai és iskolai dolgozók körében is - emlékeztettek. A részvétel a vártnál alacsonyabb volt, és a megjelentek mindössze 2 százaléka bizonyult pozitívnak - írták.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 832 megtekintés

Videó: 47 972 863 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887928

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh