Pályázatot írt ki környezetvédelmi ötletekre a Zöld Követ Egyesület 18 és 25 év közötti, a felsőoktatásban tanuló diákoknak.

A 2,3 millió forint összdíjazású országos ösztöndíjpályázatra innovatív, kreatív ötleteket várnak a környezetvédelem témakörében - mondta el Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke a pályázatot meghirdető csütörtöki sajtótájékoztatón, Budapesten.  

A Planet Z Ötletpályázatra 2022. február 25-ig lehet jelentkezni egyénileg vagy maximum 3 fős csapatokban.  

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára emlékeztetett: október elején indult a zöldügyekről szóló konzultáció, az országjárás részeként 17 egyetemet látogattak meg, a 18. állomás pedig a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.  

Fontosnak nevezte, hogy a klímaváltozásról és a kormányzati akciókról megfelelő konzultációt folytassanak le, megvitassák a klímavédelemmel kapcsolatos intézkedéseket a hallgatókkal, mivel szeretnének visszajelzéseket kapni az elindított programok elfogadottságáról és ötleteket is szeretnének gyűjteni.  

Kiemelte: a cél a 2050-es klímasemlegesség, amelyet az Országgyűlés tavaly törvényben rögzített.  

Addig fontos konkrét lépéseket tenni, de lényeges, hogy ne csak a kormányzatnak legyenek elképzelései, hanem az intézkedésben vegyenek részt a megyék, a városok, az állampolgárok, az egyének is. Ezért is működnek szorosan együtt az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel is - tette hozzá Steiner Attila.  

Király Nóra, a Zöld Követ Egyesület elnöke közölte: az ötleteket szeretnék gyakorlattá tenni, ezért összekötnék a fiatalokat állami szervekkel, cégekkel, önkormányzatokkal.  

Az ösztöndíjjal együtt mentorprogram is indul, amelynek résztvevői támogatják majd a fiatalokat ötleteik megvalósításában.  

A kezdeményezés mellé állt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is. Az együttműködésben a partnervállalkozások megismerkedhetnek a fiatalok gondolataival, kezdeményezéseivel, a fiatalok pedig olyan kapcsolati tőkére tehetnek szert, amely segíti őket a fejlődésben, termékfejlesztésben.  

A Planet Z Ötletpályázatra egyrészt üzleti vállalkozássá formálható ötleteket várnak, másrészt minden olyan kezdeményezést szívesen látnak, amely a társadalmi összefogásra, közösségépítésre fókuszál.  

A pályázattal kapcsolatos információk megtalálhatók a Planet Z honlapján, a pályázati kiírásban: planetz.hu/otletpalyazat.

Forrás: MTI

Fotók: Zöld Követ Egyesület

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 201 167 megtekintés

Videó: 38 452 813 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5889917

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh