Háromfordulós zsűrizési körben idén is megválasztották Magyarország Tortáját, az 5 döntős közül Karikó Orsolya alkotása, a „Huncut szilva herceg” lett a győztes. Sőt, Magyarország Cukormentes Tortáját is megszavazták!

A "Magyarország Tortája" pályázat évről-évre nagy népszerűségnek örvend. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére hirdette meg a pályázatot. Idén 28 tortát neveztek a versenybe.

A cukrászoktól új, kreatív ötleteket, főleg magyaros ízvilágú, az ünneppel, vagy Magyarországgal összefüggésbe hozható tortákat, recepteket vártak, melyek csak természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazhattak.

A tortákat a zsűri élőben, a szakmai közönség előtt kóstolta végig a Hungexpón rendezett kiállításon. Az értékeléskor a nevezett torták készítői a zsűri előtt nem voltak ismertek, az első fordulóban anonim volt a verseny.

Az első zsűrízési körből 5 torta jutott tovább a döntőbe:

    Huncut Szilva Herceg - Karikó Orsolya - Vanília & Gelarto, Nagykőrös
    Évszakok - Szívós Zita - Major Cukrászda, Budapest
    Hegyaljai Mámor - Halázs Zsuzsa - Kishalász Cukrászda, Szerencs
    Kék Kötény Kincse - Lakatos Pál, Levendula és Kert Cukrászda, Szigetszentmiklós
    Karmelita - Gyuris László - A Capella Cukrászda, Szeged

Magyarország Tortája 2022 Huncut szilva herceg

Magyarország Tortája mellett Magyarország Cukormentes Tortáját is megválasztották. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Ipartestület által kiírt versenyre 17 kreációval érkeztek a cukrászok.

Az íz, a küllem és az újszerűség mellett a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaérték is befolyásolta a bírálókat a döntésben. A program elsődleges célja ugyanis, hogy a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthetőek legyenek a kiválasztott édességek, melyeket bátran fogyaszthatnak a cukorbetegek és az egészséges életmód hívei is. A kreációk elkészítéséhez a cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által ellenőrzött alapanyaglistáról választhattak.

Magyarország cukormentes tortája a Nagyi Kedvence lett, amit Gyuris László alkotott meg.

Magyarország Cukormentes Tortája Nagyi Kedvence

A győztes tortákat augusztus 19-től lehet megkóstolni az ország számos cukrászdájában és Budapesten, a Magyar Ízek Utcájában is árusítják majd őket.

Forrás: Mindmegette

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 921 009 megtekintés

Videó: 49 083 604 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7057469

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh