Baranya megye területén az Országos Meteorológiai Szolgálat 16:59-kor II. fokozatú, NARANCS riasztásra mérsékelte a korábban érvényben lévő piros meteorológiai riasztást. Az eddig leesett mennyiséget követően további 5-8 cm friss hóra lehet számítani, a csapadék mennyiség holnap reggelig fokozatosan csökkeni fog, várhatóan a reggeli órákban a hóesés eláll. A szél ereje holnap reggelig tovább csökken, jelenleg 25-30 km/h az átlagos szélerősség. Továbbra is lehet számítani hótorlaszok keletkezésére. A következő órákban jelentős változásra nem lehet számítani.

Baranya megyében elzárt település, járhatatlan útszakasz nincs, Pécsett az utak járhatóak, folyamatosan tisztítják.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint Szalánta, Szilvás, Szőkéd környékén hóátfúvások vannak, az utak nehezen járhatóak, kamion elakadásokra lehet számítani. Az 58-as sz. főúton Tenkes hegynél több kamion elakadt, csak személygépkocsival járható az út.

Az M60-as autópálya teljes hosszában járható, útlezárás nincs.

A hólánc használata továbbra is kötelező a 67-es számú főúton a 35. km és Boldogasszonyfa (Kaposvár, Somogy) közötti útszakaszon, a 66-os számú főúton Gödre és Szentbalázs közötti szakaszon, valamint a 6-os számú főút Mecseknádasd (benzinkút) – Pécsvárad (Csokoládé puszta) közötti szakaszon. Az 56-os számú főút Bár és Bátaszék közötti szakaszán visszavonták a hólánc kötelező használatát.

A határátkelőknél a forgalom zavartalan, hólánc használata nincs elrendelve egyik irányban sem. A horvátországi Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a horvát oldalon az utak járhatóak, folyamatosan tisztítják, de az erős szél miatt hófúvásokra kell számítani, a látótávolság alacsony.

Gerényes és Vásárosdombó térségében, Szigetváron, és Hosszúhetényben az áramszolgáltatás helyreállt.

A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint, Baranya megyében a vonatok menetrend szerint közlekednek, csak kisebb késések fordulnak elő.

A Pécsi Közlekedési Zrt. tájékoztatása szerint, a 39-es vonalon helyreállt a közlekedés, azonban a 22-es és 36-os buszok még nem tudnak teljes vonalon közlekedni.

A Mecsek Mentőcsoport Polgári Védelmi Szervezet tagjaként működő Misina Mentőcsoport Egyesület a megközelíthetetlen (külterületi) településrészeken élő - állandó gondozásra szoruló - betegeket szállítja ki, és adja át a betegszállítóknak, akik az ellátó helyre juttatják a személyeket.

Annak ellenére, hogy a riasztási szint csökkentésére került sor továbbra is kérjük, hogy csak rendkívül indokolt esetben, megfelelő tájékozódás és felkészülést követően induljanak útnak. Készüljenek fel forgalmi akadály miatti, esetleges hosszabb várakozásra.

Téli gumi nélkül semmi esetre ne közlekedjenek!

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 745 175 megtekintés

Videó: 48 949 624 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031545

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh