Az elmúlt hétvégén szervezték meg a harmadik Berlin Firefighter Stairrun elnevezésű lépcsőfutóversenyt, amelyen hagyományosan a legjobb tűzoltók vesznek részt.

Magyarországról egy pécsi és egy váci csapat vett részt a versenyen, melynek érdekessége hogy hazánk mellett számos európai ország csapata, és az Amerikai Egyesült Államok legjobb tűzoltói is részt vettek. A négyszáz induló közül a pécsi csapat az előkelő III. helyezést érte el.

A tűzoltóknak egy 39 emeletes hotel toronyépület legfelső szintjére kellett minél gyorsabban felfutniuk, teljes védőfelszelésben, légzőkészülék használatával. Tovább nehezítette a versenyt, hogy indulás előtt körbe kellet futniuk az épületet majd a 20. emeleten keresztül is kellett futniuk az épületen. Mindkét csapatnak a nagyszámú indulók miatt, több tűzoltót is meg kellett előzniük a szűk lépcsőházban az előrejutás érdekében, amely szintén nehezítő körülményt jelentett.

A pécsi csapatban Plósz Balázs és Molnár Máté, mindössze fél másodperccel lemaradva a második helytől és mindössze öt másodperccel az elsőtől a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A versenyt 6 perc 22 másodperc alatt teljesítették.

A váci csapat tagjai Bársony Antal és Farkas Csaba a 14. helyen végeztek 7 perc 21 másodperccel.

Szívből gratulálunk a csapatoknak!

Forrás: Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4694640

Jelenleg az oldalon

5
Online