Világbajnoki első és második helyezést ért el a magyar fiatalokból álló csapat egy katasztrófaszimulációs robotikai versenyen - közölte a csapatot felkészítő Baptista Szeretetszolgálat szerdán az MTI-vel.

A július 12-től 17-ig, Thaiföldön megrendezett RoboCup Junior világbajnokságon a 19 év alattiak versenyében a magyar csapat a katasztrófaszimulációs kategóriában (Rescue Maze) indult - olvasható a közleményben. A Baptista Szeretetszolgálat ifj. Abán Csaba, Parilla Anna, Cs. Kiss Zsófia Panna összetételű csapata szerezte meg a második helyet. Kimagasló eredmény, hogy a magyar csapat által épített és programozott robot az élmezőnyön belül a leggyorsabban és a legkevesebb elakadással teljesítette a futamokat - tették hozzá.  

Az országok közötti egyéni versenyszámban három nap alatt nyolc ismeretlen pályát teljesítettek a robotok és készítőik.  

A SuperTeam versenyszámban a sorsolás alapján Egyiptom robotikacsapatával működtek együtt a magyar fiatalok egy, a helyszínen ismertetett feladatban. A kihívásban - amelynek teljesítéséhez nemcsak a versenyzőknek, hanem a robotoknak is kommunikálniuk kellett - a két csapat a mezőnyből egyedüliként tudta sikeresen végrehajtani a feladatot, így megszerezte a világbajnoki címet.  

A katasztrófaszimulációs kategóriában az egyedi tervezésű robotok a szenzoraikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon hajtanak végre mentési feladatokat: akadályokkal nehezített labirintusokban, hőérzékelők és gépi látásra programozott kamerák alkalmazásával kutatják az áldozatokat.  

A csapat felkészítője, mentora Abán Csaba, a Baptista Pedagógiai Intézet munkatársa.

Forrás: MTI

Fotók: Baptista Szeretetszolgálat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 224 977 megtekintés

Videó: 38 470 494 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5891202

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh