Félmilliárd forintos európai uniós forrásból indul városrehabilitációs program Mohács Újváros elnevezésű településrészén - tájékoztatta a Duna-parti város önkormányzata az MTI-t.

A közlemény szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból finanszírozott program "a mohácsi Újvárosban található szegregátum fejlesztését célozza", ahol az igényfelmérés által feltárt problémákra reagáló, komplex beavatkozásokat terveznek.   

A 2020 novemberéig megvalósuló beruházás keretében 49 önkormányzati tulajdonú bérlakást korszerűsítenek, közösségi épületet és szociálismunkás-irodát alakítanak ki, valamint térfigyelő rendszert is telepítenek - írták.   

Az önkormányzat közölte: kosárlabdapályát és pihenőhelyet alakítanak ki és felújítják játszóteret. Megújulnak a zöldfelületek is: padokat, szemeteseket helyeznek el a területen, felújítják a járdákat, az úthálózatot, parkolókat alakítanak ki. A projekt keretében korszerűsítik a közvilágítást, valamint az ivóvíz- és szennyvízhálózatot is - sorolták.   

Az önkormányzat a fejlesztés további céljának nevezte, hogy a "további szegregálódást" megakadályozza, javítsa életkörülményeket és elősegítse az ott élők - egyéni és közösségi - társadalmi integrációját.   

A szociális és infrastrukturális beavatkozások együttesen járulnak hozzá a projekt átfogó céljának megvalósításához - áll az összegzésben, amely kitért arra is, hogy nő majd a településrész és a város népességmegtartó ereje, javul az életminőség, ami hozzájárul a munkaképesség fenntartásához is.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 075 598 megtekintés

Videó: 48 304 414 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921216

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh