Szlovák cégek közbeiktatásával csalt el a gyanú szerint több mint félmilliárd forint áfát egy bábolnai társaság, amelynek ügyében vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói - közölte a szervezet közép-dunántúli regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Hideg-Göblyös Rita tájékoztatása szerint a korábban állami tulajdonú mezőgazdasági társaság papíron szlovák cégeknek adott el gabonát, miközben a tényleges vevők magyarországi társaságok voltak. A szlovák cégek közbeiktatására kizárólag azért volt szükség, hogy biztosítsák az áfa nélküli, nettó áron való értékesítést.

Az elkövetői kör egy cégen kívüli bűntárs által működtetett stróman cégláncolaton keresztül az unióból is vásárolt gabonát, amelyet belföldi beszerzésként feltüntetve adtak el magyarországi gabonafelvásárlóknak.

A mezőgazdasági termény és gépkereskedelméről ismert vállalkozás több volt vezetője, valamint bűntársaik és más cégek dolgozói, összesen nyolcan több mint félmilliárd forint áfát csaltak el. A pénzügyi nyomozók ingatlant, gépjárműveket, földterületet, értékpapírokat is zároltak az okozott kár megtérülése érdekében.

Az elkövetőket tíz év szabadságvesztésre is büntethetik.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 099 megtekintés

Videó: 48 296 274 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920318

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh