Ötödik alkalommal rendezik meg a Drávaszögi Magyarok Fesztiválját szeptember 14. és 29. között a Baranya megyei Siklóson és több környékbeli kistelepülésen - közölték a szervezők az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a kezdeményezés színes programokat nyújt a Drávaszögben található magyarországi és horvátországi települések magyar kulturális hagyományaiból.   

A szeptember 14-i nyitónapon Nagytótfalu református templomában Zentai Tünde néprajzkutató tart előadást Drávaszög örök értékei címmel. Aznap kora este Siklóson a Dolce hegedűegyüttes ad koncertet.   

A fesztivál másnap a drávaszögi szüret hagyományainak felelevenítésével folytatódik Nagytótfaluban, ahova 13 órakor vonulnak be a szüretelők, majd a néptánccsoportok, délutántól pedig néptánc- és népzenegálát rendeznek a község rendezvényterén.   

Szeptember 16-án délelőtt a kisharsányi református templomban tartanak ökumenikus istentiszteletet. Délután a siklósi református templomban csaknem tíz énekkar részvételével rendezik meg az Egyházi kórusok hangversenye elnevezésű koncertet.   

A közeli Beremenden szeptember 22-én drávaszögi paprikavásáron vehetnek részt az érdeklődök. A közönség szórakoztatásáról aznap gólyalábas komédiások, néptánccsoportok, fúvószenekar és Buti Bernadett szólóénekes gondoskodik.   

A fesztivál zárásaként szeptember 29-én a Kormorán együttes lép fel a Drávaszabolcson, a község általános iskolájának sportcsarnokában.   

Vastag Judit, a szervező Fontos Vagy Nekünk Egyesület elnöke az MTI-nek beszámolt arról, hogy az idei rendezvénysorozat 300 ezer forintos költségvetésből valósul meg a környékbeli vállalkozók és önkormányzatok anyagi támogatásának köszönhetően.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen3588730

Jelenleg az oldalon

58
Online