A városi sportcsarnok és a Komló Bányász SK sporttelepén lévő futófolyosó energetikai korszerűsítésére adott be pályázatot Komló. A 165 millió forintos beruházással fenntarthatóbb, olcsóbb és környezetbarátabb is lesz az épületek üzemeltetése.

A pályázati lehetőségek maximális kihasználásával évek óta dolgozik a komlói önkormányzat a közintézmények és más városi fenntartású épületek energetikai korszerűsítésén. A napokban a harmadik ilyen tárgyú nagyprojekt elindításáról hozott döntést a képviselő testület. A terv a Komlói Bányász sporttelepén álló futófolyosó, valamint a sportcsarnok-uszoda komplexum korszerűsítése. Ehhez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) eddig szét nem osztott maradványforrásaira nyújtott be pályázatot a város.

A tervek között szerepel a futófolyosónál a tető és a falak hőszigetelése, az ajtók és az ablakok teljes cseréje és a fűtési rendszer átalakítása-korszerűsítése is. A Sportközpontnál már korábban – szintén pályázatból – elkészültek ezek a munkák. Ráadásnak a sportközpont épületére és a futófolyosóra is napelemeket is szeretne telepíteni a város. „Ezen a komplex felújításon már több épület átesett Komlón az elmúlt években. Mindenhol jelentős összegeket tudunk azóta a fűtésszámlákon megtakarítani. Arról nem is beszélve, hogy az alacsonyabb energiafelhasználással a környezetünket is kevésbé terheljük” – foglalta össze az előnyöket Polics József polgármester.

A pályázatot összesen 165 millió forintra adta be a város. A polgármester bízik benne, hogy még az év végéig pozitív döntést hoz az elbíráló hatóság, így a jövő év elején szerződéskötésekkel és a közbeszerzések kiírásával el is kezdődhet a munka.

Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 301 megtekintés

Videó: 47 973 484 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887977

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh