Hátrányos helyzetű emberek társadalmi felzárkóztatása érdekében írt alá együttműködési megállapodást tizenegy település, köztük Komló Város Önkormányzata a Türr István Képző és Kutató Intézettel (TKKI).

A Baranya Megyei Közgyűlés dísztermében dr. Köpeczi-Bócz Tamás, a TKKI főigazgatója és komlói részről Polics József polgármester szignálta a dokumentumot, mely lehetőséget ad az érintett települések és a TKKI szakembereinek közreműködésére, ami többek között pályázati források bevonásához, illetve szükség szerint az önkormányzat társadalmi felzárkózással kapcsolatos szakmai feladatainak ellátásához nyújt segítséget.

Dr. Köpeczi-Bócz Tamás elmondta, hogy az együttműködés célja a hátrányos helyzetű emberek felzárkózásának elősegítése, a szegregált telepek szociális rehabilitációja, a település életébe történő integrációja, valamint az ott élő emberek életkörülményeinek javítása.

Ez azt jelenti, hogy az embereket vissza(be)vezessük a társadalmi gazdasági életbe. Munkalehetőségekhez juttassuk, a munkalehetőségre készítsük fel őket, a lakhatási feltételeik változtatásával pedig azt szeretnénk elérni, hogy képesek legyenek részt venni a társadalmi rendezvényeken – részletezte a program tartalmát a főigazgató.

Fontos eleme az együttműködésnek, hogy azokban a családokban, ahol a felnőttek képzéshez jutnak, ott a gyerekeket is segítsék abban, hogy jobb iskolai teljesítményük folytán, szakmát szerezhessenek.

Végső soron szeretnénk elérni, hogy ezek az emberek maradjanak a lakóhelyükön, segítsék a többieket is abban, hogy valóban egy élhető, szép környezetben élhessenek. Ezek a települések, akik aláírták az együttműködési megállapodást, elhivatottak ebben – fogalmazott dr. Köpeczi-Bócz Tamás.

Komlón és Vajszlón már korábban elindult egy program, ami városunkban a Kazinczy utcában élőket érinti. Konkrét eredményeket is láthatók már, hiszen az ott lakók részt vesznek a környezetük rendezésében. Ha nem is szakmát, de egyfajta munkagyakorlatot tudnak szerezni. Ennek a tapasztalatait terjesztik ki egy most előkészített pályázati anyagban, melynek konkrét eredményei jövő tavasszal lesznek.

A Dél-Dunántúli Régióban Komló és Pécs mellett Etyek, Gyulaj, Oroszlány, Sárkeresztúr, Sárosd, Siklósnagyfalu, Szalánta, Veszprém és Zákány vesz részt az együttműködésben.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 952 123 megtekintés

Videó: 49 100 946 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059117

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh