Aláírta a szerződést a kivitelezővel a komlói önkormányzat és a napokban a munkaterületet is átadta: indulhat a Petőfi tér és környezetének közel félmilliárdos átépítése.

Újabb nagyszabású közterület-rehabilitációs projekt kezdődött el Komlón: a Petőfi tér és környékének átépítése. A tér fontos közlekedési csomópont a kökönyösi városrészben, üzletek és iskolák sorával a közelben, ahol naponta több ezren fordulnak meg. A jövő év végéig tartó munkák eredménye egyrészről felújított utak és közművek, másrészt pedig egy olyan zöld közösségi tér lesz, ahol szívesen állnak meg az emberek.

A környező utcákat – többek között a Móricz, a Mikszáth és az őket összekötő szakaszokat – teljesen felújítják a következő hónapokban. Az elöregedett közművezetékek cseréje lesz az első lépés, ezt követik majd a járdák, a buszmegállók és végül az útburkolat újraaszfaltozása. Az itt élők kérésének eleget téve több új parkolóhelyet is kialakítanak. Visszatérő probléma ugyanis, hogy a távolabbi városrészekben lakók itt teszik le az autójukat, majd busszal mennek tovább Pécsre a munkahelyükre. Az emiatti zsúfoltságra kínál megoldást az átépítés.

„Magán a Petőfi téren meg fog szűnni mind az átmenő forgalom, mind a parkoló. Zöldfelületté alakítjuk át a területet fákkal és padokkal, a régóta üzemen kívüli nyilvános WC helyére pedig esővíztartályok kerülnek, amelyekből öntözni tudunk. A felújítás érinti a közeli játszóteret és a Móricz Zsigmond utca túloldalán lévő teniszklubot is. A pályákat már rendbe hoztuk korábban, most a kiegészítő épületek következnek” – mutatta be a projektet Polics József polgármester.

A beruházáshoz szükséges pénzt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyerte a város: összesen 580 millió forintot. A teljesen befejezés jövőre várható annak ellenére, hogy a vállalkozási szerződés szerinti befejezési határidő 2020.07.31. Addigra elkészül a szomszédos Juhász Gyula utcában épülő szabadidőpark is, együtt változtatva közösségi térré a most még kissé kopottas környéket.

Forrás: Komló Város Önkormányzat
 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 062 megtekintés

Videó: 47 970 277 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887732

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh